Rețete delicioase Înapoi la

5 retete de creme pentru prajituri pe care orice gospodina ar trebui sa le stie

Vineri, 17.06.2016
de Diana Solomon
Dificultate:
Rețete ușoare
5 retete de creme pentru prajituri pe care orice gospodina ar trebui sa le stie

Caracteristici

Daca iti place sa-i surprinzi pe cei dragi cu dulciuri facute de tine, atunci vei fi incantata sa descoperi cinci retete de creme pentru prajituri, pentru ca preparatele tale sa fie memorabile. 

Prin urmare, iata cum poti sa faci deserturi delicioase cu o crema pe masura!

5 retete de creme pentru prajituri

1. Crema de branza cu vanilie

Sa pregatesti acasa o reteta de crema de branza este mult mai usor decat te-ai fi asteptat. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Ingrediente:

- 200 g crema de branza fina;
- 200 g la temperatura camerei;
- 500 g de zahar pudra;
- o lingurita de extract de vanilie/esenta de vanilie.

Preparare:

Pune crema de branza si untul in mixer si amesteca la o viteza medie, pana cand compozitia capata o textura cremoasa. Adauga treptat zaharul pudra si amesteca la viteza mica, pana cand acesta este complet incorporat in amestec. La final adauga extractul/esenta de vanilie si mai amesteca putin.

Aceasta crema este potrivita pentru prajiturile cu fructe, cu blat pufos, dar si pentru delicioasele clatite americane cu topping de sirop de artar. 

2. Crema tiramisu

Crema pentru tiramisu este cu siguranta cea care desavarseste gustul acestui desert delicios italienesc. Asadar, iata cum o poti prepara, conform Martei Stewart!

Ingrediente:

- 200 g de branza mascarpone;
- 150 g de zahar pudra;
- 2 linguri de lichior de cafea.

Preparare:

Intr-un bol mic, cu mixerul setat la cea mai mica viteza, amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra si cele doua linguri de lichior de cafea. Continua sa mixezi pana cand compozitia capata o textura cremoasa. Acopera apoi bolul cu o folie alimentara si pune-l in frigider pana cand blatul prajiturii si glazura sunt gata!

3. Crema de cafea

Daca esti o iubitoare a cafelei, cu siguranta vei adora ideea de a servi bautura calda preferata alaturi de o prajitura aromata. Prin urmare, incearca aceasta reteta de crema de cafea pentru a crea un desert delicios.

Ingrediente:

- 70 ml de lichior de cafea;
- o lingurita si jumatate de pudra de espresso instant;
- 500 g de frisca;
- 75 g de zahar pudra.

Preparare:

In bolul mixerului electric amesteca lichiorul de cafea cu pudra de espresso. Mixeaza pana cand pudra se dizolva complet. Adauga frisca si zaharul. Continua sa mixezi pana cand compozitia devine cremoasa. Pastreaza crema de cafea in frigider cel putin 15 minute inainte de a o folosi.

4. Crema pentru prajitura Boston

Prajitura Boston are doua straturi de blat pufos, o crema delicioasa si glazura de ciocolata. Daca vrei  sa vezi cum poti face crema, citeste in continuare!

Ingrediente:

- 6 galbenusuri;
- o lingura rasa de malai;
- un praf de sare;
- 3 cani de lapte (750ml);
- 2 lingurite de extract de vanilie.

Preparare:

Amesteca galbenusurile intr-un bol mai mare, apoi pune-le deoparte. Intr-o cratita medie adauga zaharul, faina si sarea. Adauga treptat laptele si amesteca. Da aragazul la foc mediu si amesteca in continuare aproximativ cinci minute, pana cand compozitia incepe sa se ingroase si sa faca bule. Ia vasul de pe foc. Toarna treptat compozitia peste galbenusuri si amesteca bine. Rastoarna apoi compozitia in cratita si pune-o pe aragaz la foc mediu, amestecand constant, timp de doua minute, pana cand crema incepe sa faca bule. Ia vasul de pe foc si adauga extractul de vanilie.

Transfera compozitia intr-un bol mediu si acopera-l cu o folie alimentara. Ai grija sa presezi putin crema, pentru a evita formarea peliculei. Lasa apoi bolul in frigider pentru cel putin o ora, pana cand crema se intareste.

5. Crema pentru biscuiti

Cine nu iubeste biscuitii care merg perfect ca desert dupa masa? Sau, intre noi fie vorba, chiar si inainte... Asadar, invata sa prepari o crema rapida pentru ca biscuitii tai sa fie deliciosi!

Ingrediente:

- 4 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei;
- 350 g de zahar pudra;
- 75 g de zahar granulat;
- 2 lingurite de extract de vanilie.

Preparare:

Intr-un vas mare, cu ajutorul unui mixer electric, amesteca untul pana cand acesta devine pufos. Adauga treptat zaharul pudra si pe cel granulat si amesteca pana cand acesta se dizolva complet. Adauga apoi extractul de vanilie.

Dupa cum bine vezi, retetele de creme pentru prajituri nu sunt deloc complicate. Pune-le in practica ori de cate ori ai ocazia pentru a-ti surprinde oaspetii!

Tu ce creme pentru prajituri pregatesti de obicei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016