Rețete delicioase
Înapoi la

Alivanca, reteta care intrece orice desert modern

Alivanca, reteta care intrece orice desert modern

Viorica Ghinea, redactor

In multitudinea de retete moderne, ce promit deserturi care iti taie respiratia, uitam de delicatesele traditionale, care se dovedesc de multe ori a fi mult mai bune ca primele. Printre ele se numara si un desert demn de admiratia tuturor, provenit din regiunea Moldovei, si anume alivanca. Iata cum se pregateste aceasta placinta cu malai si cum poate fi ea servita pentru a-ti rasfata fiecare papila gustativa!

alivanca

Ingrediente necesare pentru alivanca

- 100 g de malai;

- 50 g de faina;

- 350-400 g de branza de vaci;

- 4 oua;

- 100 g de smantana;

- 40 g de unt;

- un praf de sare;

Pentru servit

- zahar pudra (optional);

- smantana.

Cum prepari alivanca

Marunteste branza de vaci cu o furculita, apoi adauga peste ea galbenusurile, lasand albusurile deoparte deocamdata, faina, malaiul, smantana si untul aflat la temperatura camerei. Amesteca bine ingredientele pana obtii o compozitie omogena. Dupa aceea, bate albusurile cu putina sare pana se intareste usor spuma. Pune-le si pe ele peste compozitia preparata initial si amesteca din nou.

Asaza hartie de copt intr-o tava, apoi toarna compozitia de alivanca in ea si introdu-o in cuptorul preincalzit pana placinta se rumeneste usor, timp de aproximativ o jumatate de ora, la foc mediu. Dupa ce alivanca este gata, scoate tava din cuptor si las-o putin la racit, apoi taie placinta in bucati. Serveste desertul cat este cald cu smantana si putin zahar pudra (optional).

alivanca

Alivanca este unul dintre cele mai bune deserturi traditionale, putand sa intreaca in gust chiar si retetele moderne. Trebuie sa il incerci si tu!

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.