Rețete delicioase
Înapoi la

Bezele din sampanie: un desert pufos pentru o petrecere inedita

Bezele din sampanie: un desert pufos pentru o petrecere inedita

Redactor Alexa Galgau

Nu putem concepe petrecere fara macar un strop de sampanie, dar parca dupa o seara indelungata de petrecut am mai renunta la bautura, pentru ca nu pica tocmai usor. Insa cine refuza un desert? Absolut nimeni, asa e. Ceea ce inseamna ca daca ai putea transforma sampania intr-un desert, ar fi ideal. Si vestea buna este ca se poate!

Pentru orice ocazie speciala, poti sa apelezi cu incredere la aceasta reteta delicioasa de bezele din sampanie, foarte pufoase, care tin cu succes locul bauturii festive!

Reteta de bezele din sampanie

Din aceasta reteta rezulta cam o tava de bezele delicioase din sampanie. Trebuie sa ai grija si sa alegi o sampanie care chiar iti place foarte mult la gust, pentru ca aroma va fi foarte puternica. Foloseste produse de calitate si iti vei multumi mai incolo!

   

Ingrediente:

- 240 ml sampanie*;

- 3 pachetele de gelatina simpla, fara aroma;

- 240 ml sampanie foarte rece, de la congelator;

- 300 g zahar granulat;

- 240 ml sirop de glucoza;

- un sfert de lingurita de sare;

- 1 lingurita de esenta de vanilie;

- stelute decorative comestibile (se gasesc in supermarketuri);

- 50 g zahar pudra;

- 30 g amidon.

*Atunci cand masori sampania, ai grija sa lasi bulele de acid sa iasa, pentru a nu te insela la volum. 

Mod de preparare:

1. Intr-o cratita mica, pune sampania la temperatura camerei, apoi las-o la incalzit pe foc mediu, pana incepe sa fiarba inabusit, apoi asteapta sa isi reduca volumul la circa un sfert, aproximativ 10 minute. Trebuie, insa, sa fii cu ochii pe sampanie, pentru ca timpul difera si intotdeauna cand lucrezi cu alcool exista riscul sa ia foc. Ia de pe foc sampania, cu mare grija. Nu te apleca niciodata deasupra unui vas in care ai fiert alcool.

2. Adauga gelatina si jumatate din cantitatea de sampanie foarte rece (120 ml) intr-un vas destul de maricel, in care urmeaza sa le amesteci cu mixerul. 

3. Intr-o cratita medie, adauga restul de sampanie foarte rece, zaharul granulat, siropul de glucoza si sarea. Pune cratita pe foc mediu si acoper-o cu un capac. Dupa 3-4 minute, scoate capacul si foloseste un termometru pentru dulciuri pentru a masura temperatura. Aceasta trebuie sa ajunga la 120 de grade Celsius. Ia imediat amestecul de pe foc. 

4. In vasul in care mai devreme ai pus gelatina si sampania foarte rece, toarna in fir subtire amestecul de la pasul 3 si in acelasi timp amesteca cu mixerul pe viteza mica. Indata ce s-a incorporat siropul, poti mari viteza si continua sa mixezi intre 12 si 15 minute, pana mixul este foarte gros si caldut, nu fierbinte. In timpul ultimului minut de mixare, adauga vanilia si sampania redusa, respectand aceeasi regula: la inceput, cat incorporezi sampania, viteza trebuie sa fie mica, apoi marita din nou cand termini. Inainte de a termina de batut amestecul este momentul potrivit pentru a adauga si stelutele decorative, daca folosesti. 

5. Amesteca zaharul pudra si amidonul intr-un vas mic. Unge o tava de prajituri cu putin ulei (sau foloseste un ulei spray). Apoi, presara cu generozitate amestecul de zahar si amidon, pastrand o cantitate mica si pentru mai tarziu. 

6. Toarna imediat mixul de bezea in tava si foloseste o spatula de silicon pentru a o nivela. Presara deasupra stelute decorative si lasa bezeaua neacoperita timp de o ora. Cand expira timpul, presara deasupra mixul de zahar si amidon, astfel incat sa fie distribuit uniform. Se mai lasa inca trei ore la temperatura camerei sau, si mai bine, peste noapte. 

7. Scoate cu grija bezeaua din tava si pune-o pe un blat de bucatarie. Taie-o in cubulete de 2.5 cm, folosind o rotita pentru taiat pizza sau un cutit foarte bine ascutit, ambele date cu putin zahar pudra si amidon. Odata ce ai taiat bucatelele, da-le pe toate partile cu mixul de zahar si amidon, pentru a nu fi lipicioase. Bezelele cu sampanie se pot tine intr-un recipient inchis ermetic pana la trei saptamani. 

Bezelele cu sampanie sunt excelente atat pentru aniversari, cat si pentru a le pune pe masa de sarbatori, mai ales ca pot inlocui cu succes sampania. Sunt delicioase si cu siguranta reprezinta un desert neobisnuit, pe care nu il vei mai incerca in multe case!

Sursa: cookiemonstercooking.com

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.