Rețete delicioase
Înapoi la

Din seria dulciuri cu iz de USA: briose cu visine

Din seria dulciuri cu iz de USA: briose cu visine

Diana Sorescu

Am invatat pana acum sa preparam briose cu ciocolata, briose cu banane si briose cu afine. O alta reteta iata ca soseste in portalul DivaHair: pufoasele si simpaticele briose cu visine!

Briose cu visine

Briose cu visine

Ingrediente:

2 cani cu faina
3 lingurite cu praf de copt
½ lingurita sare
½ lingurita zahar
½ lingurita scortisoara
1 ou, batut usor
¼ ulei de palmier
1 cana cu lapte de vaca ori soia
2 cani cu visine, fara samburi

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 C si unge cu unt o tava speciala pentru briose.

Amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara si zaharul intr-un bol mare. Adauga oul, laptele si uleiul si incorporeaza totul, insa tine cont ca aluatul nu trebuie sa fie fin. Presara si visinele taiate bucatele dupa care umple formele 2/3 cu amestecul minunat.

Briose cu visine

Lasa la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand se bronzeaza frumos, iar apoi savureaza in tihna cele mai bune briose cu visine. Doar sunt facute de tine, nu?

Alte retete care te-ar putea interesa:

Prajitura cu nuca de cocos si unt de arahide

Propunerea zilei: Prajitura cu lamaie si crema de vanilie. Ispititor!

Prajitura delicioasa cu crema de caramel  

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ce personaj din Star Wars esti?
Incepe quiz
Ce personaj din Star Wars esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (32)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Ana (anonim)
    12 ianuarie 2014 22:10

    O mizerie de reteta!! Nu incercati, va pierdeti timpul si nu o sa va mai placa dulciurile in veci!

    john (anonim)
    1 octombrie 2013 15:03

    Ce cauta prajitura asta la calorii putine? e o gluma, nu? mananc caloriile din 1(o) briosa din asta/ zi!!! numai "nutritionisti" in ultima vreme ....

    Alexandra (anonim)
    24 iunie 2013 15:03

    1/4 ulei de palmier. te refereai la 1/4 cana ulei de palmier ?undeva ai spus "umple formele 2/3 cu amestecul minunat.".Intrebarea mea este ce facem cu 1/3 care ne-a ramas ? sau nu am inteles bine ?la ce te refereai cand ai spus ca aluatul nu trebuie sa fie fin ? trebuie sa aibe cocoloase ? sau ce anume ca nu am inteles.

    eu
    17 mai 2013 10:10

    nu va iesi niciodata prajitura asta cu juma de ingurita de zahar si fara ca albusul de ou sa fie batut spuma separat apoi incorporata faina si restul. nu e ok.

    miha (anonim)
    21 ianuarie 2013 10:10

    1/4 ulei palmier....1/4 litru, cana??? ce anume?

    mihaela (anonim)
    17 decembrie 2011 14:02

    ti-am facut prajitura minunata si nu a iesit deloc