Rețete delicioase
Înapoi la

Ce dulciuri sa pregatesti de Pasti, in afara de pasca

Ce dulciuri sa pregatesti de Pasti, in afara de pasca

Andreea Gluh, redactor

Dulciurile traditionale nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti, insa, pe langa pasca si cozonac, simtim adesea nevoia sa gustam si alte bunatati. Avand in vedere faptul ca timpul este scurt si preparatele sunt numeroase, nu este tocmai usor sa gatesti tot ceea ce iti doresti. De aceea, noi iti propunem doua tipuri de dulciuri de Pasti, pe care le poti pregati intr-un timp scurt si de care se vor bucura toti membrii familiei tale, de la cei mai mici la cei mai mari.

Iata ce dulciuri de Pasti poti sa pregatesti, in afara de pasca! 

Dulciuri de Pasti din ciocolata

Ciocolata trebuie savurata indiferent de ocazie, fie ca vorbim despre sarbatori sau despre o gustare dintr-o zi obisnuita. Daca ne referim la Pasti, laitmotivul momentului este, cu siguranta, oul. Asadar, combinandu-le pe cele doua, rezulta un desert deosebit de delicios. In cele ce urmeaza, iti vom dezvalui doua retete pe care trebuie sa le incerci!

Cum sa faci un ou din ciocolata

Ouale de ciocolata sunt usor de facut si iti garantam ca vor disparea de pe farfurie cat ai clipi, pentru ca toata lumea isi va dori sa le incerce.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

-300 de grame de ciocolata neagra sau cu lapte, taiata in bucati;

-glazura pentru decorarea oualor de ciocolata.

In plus, trebuie sa ai la indemana opt mulaje din plastic, pe care le poti achizitiona de la magazinele pentru copii.

Pasii pentru a le prepara sunt urmatorii:

Aplica pe interiorul fiecarui mulaj din plastic putin ulei pentru gatit, cu ajutorul unui servetel imbibat in acesta. In acest fel, oul de ciocolata va avea suprafata lucioasa si se va desprinde cu usurinta de pe mulaj.

In continuare, topeste ciocolata folosind tehnica bain-marie, care te va ajuta sa o temperezi. Acest procedeu are scopul de a face moleculele de grasime si de zahar sa intre in contact, astfel incat sa capete un aspect estetic. Asadar, pentru a o tempera, trebuie sa imparti ciocolata in doua boluri separate. Pe primul pune-l la incalzit folosind o sursa indirecta de caldura: un vas cu apa pus pe foc. Foloseste si un termometru pentru gatit, care iti va arata cand ciocolata a atins temperatura de 45 de grade, moment in care trebuie oprit focul. Amesteca tot timpul in ciocolata si in momentul in care aceasta incepe sa se topeasca, adauga bucatile de ciocolata solida, rand pe rand. Continua sa amesteci, pentru a obtine o compozitie omogena. Cand temperatura ciocolatei ajunge la 30 de grade, nu mai adauga bucati din cea solida.

Mai departe, pune cate o lingurita de ciocolata in fiecare mulaj si intinde-o pe peretii matritei. Ai grija ca stratul sa fie uniform si aseaza mulajul pe o suprafata plata, astfel incat ciocolata sa capete forma dorita. Dupa 20 de minute, repeta operatiunea, iar dupa alte 20 de minute, fa acelasi lucru. Prin adaugarea a minimum trei straturi, te asiguri ca oul tau de ciocolata va avea densitatea dorita. Pentru a lipi cate doua jumatati de ou, incalzeste o bucata de hartie pentru copt si, odata ce ciocolata din mulaj s-a solidificat, scoate cu grija formele create si pune-le cu marginea pe suprafata incalzita vreme de doua-trei secunde. Apoi, lipeste-le si vei obtine ouale de ciocolata perfecte, niste dulciuri de Pasti pe care multi le vor adora.

Pentru decorare, foloseste glazura si scrie diverse mesaje ori realizeaza modele, in functie de preferinte.


Un desert de Pasti pe care copiii il vor adora: oua din cereale cu ciocolata

Cerealele cu ciocolata pot fi servite drept gustare, asa ca un ou creat din acestea reprezinta un desert de Pasti pe care cei mai mici membri ai familiei il vor rontai cu placere.

Ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert sunt urmatoarele:

-175 de grame de ciocolata cu lapte, rupta in bucati;

-50 de grame de cereale crocante;

-doua pungute de mini-oua de ciocolata;

-doua bomboane de martipan alb;

-50 de martipan galben;

-25 de grame de ciocolata alba si inca putina pe langa aceasta, topita si racita, pentru decorare.

Pe langa toate acestea, trebuie sa tii la indemana si doua mulaje din plastic pentru oua si o pensula pentru decorare.

Iata cum se prepara oul din cereale cu ciocolata:

Pune ciocolata la topit folosind metoda bain-marie, iar cand obtii rezultatul dorit, adauga cerealele si omogenizeaza compozitia. Foloseste amestecul pentru a tapeta peretii jumatatilor mulajelor din plastic, iar apoi, lasa-le la rece vreme de cinci minute. Cand timpul a trecut, indeparteaza cu atentie mulajele din plastic si umple cate o jumatate obtinuta din cereale cu mini-oua de ciocolata, apoi sigileaza ouale cu putina compozitie topita, de preferinta fierbinte. Daca raman spatii libere intre jumatatile de ou, foloseste cateva cereale pentru a le "repara". Lasa ouale umplute la rece cateva minute, apoi decoreaza-le cu ochi din martipan alb pe care poti picta niste pupile din ciocolata cu lapte topita, folosindu-te de pensula. Pentru picioare, decupeaza martipanul galben in forma dorita si preseaza oul din cereale pe bucata obtinuta, pentru a-l fixa.

Pofta buna!

Membrilor familiei tale le vor placea aceste dulciuri de Pasti, indiferent de varsta. Asadar, prepara-le si tu un desert din ciocolata si se vor bucura nespus! 

Surse foto: bbcgoodfood.com

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Ce desert esti?
Incepe quiz
Ce desert esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.