Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai bună rețetă de prăjitură Paleo cu lămâie, fără zahăr

Cea mai bună rețetă de prăjitură Paleo cu lămâie, fără zahăr

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cea mai bună rețetă de prăjitură Paleo cu lămâie, fără zahăr

Caracteristici

Multe persoane, mai ales cele iubitoare de dulce, ar strâmba din nas la auzul cuvintelor „desert de dietă”, fără să știe că multe astfel de deserturi sunt nu numai sănătoase, dar și la fel de gustoase precum cele obișnuite. Prăjitura Paleo este un deliciu care nu conține nici zahăr, nici gluten și se prepară foarte repede. Gustul de lămâie este exact ce îți trebuie ca să te răcorești în zilele caniculare de vară care nu ne mai dau pace!

Iată cum să faci această prăjitură-minune, pe care o poți consuma fără să îți faci probleme în legătură cu silueta, atâta vreme cât nu mănânci o tavă întreagă!

Prăjitura Paleo: un desert dietetic

Dacă ții dieta Paleo, știi deja că nu toate regimurile alimentare sunt foarte restrictive, ci există și unele care te lasă să mănânci anumite produse „periculoase”, dar în cantități foarte mici. Pentru a face dietele mai ușoare, au fost inventate deserturi care pot fi integrate în regimul de slăbire fără a-l compromite, iar prăjitura Paleo este un astfel de desert.

Ingrediente:

  • 180 g făină de migdale;
  • 3 linguri de făină de cocos;
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • un sfert de linguriță de sare;
  • coaja de la două lămâi;
  • 80 ml de zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe de esență de vanilie;
  • 3 ouă bătute ușor;
  • 80 ml de lapte de cocos;
  • 80 ml miere organică raw;
  • 2 linguri de ulei de cocos topit.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și unge o tavă de chec cu puțin ulei de cocos, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt.

  2. Într-un vas de mărime medie, amestecă toate ingredientele uscate până se combină, apoi adaugă peste ele ingredientele lichide. Poți să faci acest amestec într-un robot de bucătărie sau cu mixerul. După ce se combină ingredientele, lasă-le deoparte 5 minute, apoi mai amestecă-le puțin.

  3. Toarnă aluatul în tava de chec pregătită anterior și lasă prăjitura Paleo la cuptor preț de 30-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea, iar suprafața prăjiturii este aurie.

  4. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească complet înainte de a o scoate din tavă. Se servește după răcire, cu fructe de pădure și frișcă vegetală. Ține prăjitura la frigider, înfășurată în folie de plastic, pentru ca aceasta să nu absoarbă mirosurile din figider.

Prăjitura Paleo este o variantă mult mai sănătoasă de desert, cu care oricine se poate răsfăța din când în când. Desigur, nu este recomandat să o consumi în exces, pentru că, deși nu conține gluten sau zahăr, tot poate să te îngrașe dacă nu te limitezi la o felie!

Află și cum să faci un chec de post!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.