Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai bună tartă cu cocos

Cea mai bună tartă cu cocos

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cea mai bună tartă cu cocos

Caracteristici

Tartele vor fi întotdeauna un desert pe care îl consumăm cu drag, de care nu ne putem sătura. Pentru că iubim aluatul fraged de tartă, cu aroma lui inconfundabilă de unt, de ce să nu experimentăm cât mai mult cu umpluturile pentru tarte? Dacă te-ai săturat de clasica cremă de vanilie peste care pui fructe, te încurajăm să încerci și tarta cu cocos, un deliciu exotic cu care îi vei cuceri iremediabil pe cei dragi!

Tarta cu cocos: un deliciu exotic

Există multe metode de a face tarte cu cocos, iar rețeta de astăzi nu se bazează pe prepararea unei creme foarte fine, ci a uneia cu textura specifică a cocosului. Dacă preferi o cremă foarte fină, poți să prepari aluatul de tartă la cuptor și să îl umpli cu un mousse de cocos delicios!

Ingrediente pentru cremă:

  • 160 ml lapte integral;
  • 2 ouă mari;
  • un gălbenuș;
  • 200 g de zahăr pudră;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 150 g de fulgi de cocos.

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 250 g făină;
  • 200 g unt;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 200 g de zahăr;
  • 2-3 linguri de apă foarte rece.

Mod de preparare:

  1. Pentru a prepara aluatul de tartă, taie untul cubulețe și amestecă-l cu zahărul și cu sarea, cu vârfurile degetelor, apoi cerne făina peste și amestecă în același stil. Vei obține un aluat foarte sfărâmicios, peste care trebuie să adaugi 2-3 linguri de apă rece. Nu trebuie să omogenizezi complet ingredientele, ci doar să le îmbini. Astfel, tarta va fi fragedă, nu dură. Fă o bilă din aluatul respectiv și ține-o la rece înainte de a o folosi sau, și mai bine, pune-o deja în forma de tartă și ține-o la frigider o oră.

  2. Preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius și înfige o furculiță în tartă de câteva ori. Cel mai bine ar fi să pui o hârtie de copt în interiorul tartei și să o umpli cu fasole crudă sau cu paste, pentru ca aceasta să nu se umfle. Lasă tarta la cuptor până încep să devină aurii marginile, circa 20 de minute, apoi scoate hârtia cu fasolea și mai lasă tarta la cuptor circa 10-15 minute, pentru a se uniformiza culoarea.

  3. Pentru cremă, amestecă laptele, ouăle, gălbenușul, zahărul și sarea într-un castron mare, până se omogenizează, apoi adaugă nuca de cocos rasă. Toarnă acest mix în tartă și lasă la cuptor până se rumenește deasupra, circa 30-35 de minute. Lasă tarta la răcit, apoi pune-o la frigider cel puțin 2-3 ore sau, mai bine, peste noapte. Servește-o cu ananas sau mango - poți să aranjezi deasupra tartei felii din aceste fructe care merg foarte bine cu aroma de cocos.

Tarta cu cocos este o adevărată revelație culinară și, după cum vezi, nu necesită talent într-ale cofetăriei, ci doar puțin timp și multă pasiune pentru deserturi!

Pentru că tot este atât de cald, încearcă și această tartă cu lămâie și bezea, pentru că este foarte răcoritoare!

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.