Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai simplă rețetă de banana bread

Cea mai simplă rețetă de banana bread

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
100
Cea mai simplă rețetă de banana bread

Caracteristici

Banana bread este un deliciu după care americanii se dau în vânt, iar noi am început să le călcăm pe urme! Astfel, acest produs de panificație fraged, cu gust de banane, este acum și printre favoritele românilor, datorită gustului unic și nivelului de dificultate redus al rețetei. Dacă nu ai făcut până acum banana bread și te tentează o gustărică delicioasă și gata în scurt timp, încearcă rețeta de mai jos și ne vei mulțumi!

Rețetă delicioasă de banana bread

Atunci când faci banana bread, este important să folosești ingrediente care o fac foarte fragedă. De pildă, în această rețetă, iaurtul este cel care oferă acestui pandișpan delicios cu banane o consistență cremoasă și fină. Dacă ți-au rămas câteva banane foarte coapte cu care nu știi ce să faci, nu le arunca, ci folosește-le pentru acest desert simplu și delicios!

Ingrediente:

  • 2 ouă;
  • 80 ml lapte bătut sau iaurt de băut (fără arome sau zahăr);
  • 120 ml ulei vegetal sau 100 g unt;
  • 2-3 banane bine coapte, zdrobite cu furculița;
  • 300 g zahăr;
  • 210 g făină albă;
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 50 g nuci (opțional).

chec cu banane pe frunze

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și unge cu puțină grăsime o tavă lată de chec.

  2. Bate ușor ouăle și apoi toarnă peste ele laptele bătut, uleiul vegetal (sau untul la temperatura camerei) și piureul de banane proaspăt zdrobit. Amestecă bine ingredientele umede, până se omogenizează, apoi pune-le deoparte.

  3. Cerne zahărul, făina, bicarbonatul și sarea în acelasi vas și amestecă în ele ca să se combine. Apoi mai cerne-le o dată peste ingredientele lichide și amestecă în aluat. Este important să nu amesteci mai mult decât este nevoie, ci doar atât cât trebuie pentru ca făina să se încorporeze în el. La sfârșit, adaugă nucile mărunțite și mai amestecă de câteva ori ca să le distribui prin aluat.

  4. Toarnă aluatul în tava de chec și pune-o la cuptor circa o oră și 20 de minute (timpul poate varia în funcție de cuptor). Pâinea cu banane va fi pufoasă și rumenă - e gata când trece testul cu scobitoarea. Lasă banana bread să se răcească bine înainte de a o servil!

Banana bread este un desert care merge de minune cu puțină înghețată, dar este și o gustare delicioasă, de care nu te vei mai sătura.

Îți recomandăm să încerci și rețeta de clătite cu banane, dar, înainte, află dacă bananele îngrașă sau dacă acesta este doar un mit!

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.