Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai simpla reteta de placinta cu iaurt si stafide

Cea mai simpla reteta de placinta cu iaurt si stafide

Andreea Gluh, redactor

Vrei sa prepari o prajitura noua si nu ai nicio idee? Noi iti propunem sa incerci o placinta! Nu este vorba despre o reteta clasica, insa, ci despre una cu totul speciala. Asadar, in cele ce urmeaza, iti vom spune cum se prepara o placinta cu iaurt si stafide, de care te vei indragosti la prima felie!

Cea mai buna prajitura cu iaurt si foi de placinta

Pentru acest desert delicios, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 pachet de foi de placinta;

- 900 gr de iaurt grecesc;

- 7 oua;

- 5 linguri de zahar;

- esenta de vanilie;

- un varf de cutit de sare;

- 150 gr de stafide;

- ulei pentru uns tava si foile.

Cum se prepara prajitura cu foi de placinta cu iaurt si stafide:

Mai intai, separa albusurile de galbenusuri si pune-le pe acestea din urma intr-un vas impreuna cu iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer, amesteca totul pana cand zaharul se topeste si ai obtinut o compozitie omogena. Acum este momentul in care incorporezi si stafidele.

Intr-un alt bol, pune albusurile si sarea, mixandu-le apoi bine, astfel incat sa obtii o spuma de consistenta tare. Dupa aceea, amesteca prima compozitie cu cea de-a doua, folosind insa o lingura de lemn, pentru a avea mai mult control asupra miscarii si vitezei cu care faci acest lucru. Evita mixerul sau orice alt instrument de acest tip, care poate schimba textura mixului.

In continuare, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge cu ulei fundul unei tavi. Asaza in ea patru foi de placinta unse si ele cu ulei si toarna peste ele o parte din compozitia obtinuta anterior. Apoi, pune deasupra inca patru foi de placinta unse cu ulei si, din nou, umplutura. Repeta operatiunea pana cand termini foile si compozitia cu iaurt. Dupa aceea, pune prajitura la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand observi ca s-a rumenit usor. Cand este gata, acoper-o cu un prosop de hartie deasupra caruia ai asezat si un prosop de panza. Las-o astfel sa se raceasca, pentru a o putea savura apoi pe indelete.

Pofta buna!

Placinta cu iaurt si stafide este usor de preparat si poate deveni o optiune usor de pus in practica atunci cand ai invitati neasteptati la masa, dar si cand iti doresti sa gusti o prajitura speciala.

Sursa: lecturisiarome.ro

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.