Rețete delicioase Înapoi la

Cel mai răcoritor desert: șerbet de lămâie

Marţi, 06.09.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Cel mai răcoritor desert: șerbet de lămâie

Caracteristici

Șerbetul este deliciul pe care îl savurai când erai mică, atunci când îl „furai” cu lingurița din borcan și te bucurai de el ca de o acadea delicioasă. Este o cremă dulce și savuroasă care merge de minune după o masă îmbelșugată, când ai chef de ceva dulce, dar nu mai poți să mănânci prăjituri sau alte deserturi mai grele.

Află cum să prepari un delicios șerbet de lămâie, bun ca la bunica acasă!

Șerbet de lămâie

Șerbetul este un fel de cremă de zahăr în care adaugi fructe sau arome și se servește după ce este îmnuiat în prealabil în apă rece. Un șerbet de lămâie este cu atât mai răcoritor și îți va lăsa un gust minunat în gură, așa că trebuie să ai și tu un borcănel din acest deliciu în casă!

Ingrediente:

- 1250 g zahăr tos;

- un litru de apă;

- 1-2 lămâi;

- esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Adaugă zahărul și apa într-o oală medie sau, mai bine, într-o oală specială pentru dulceață. Lasă oala pe foc cât mai mic, amestecând în lichid până se topește complet zahărul. 

  2. Când zahărul e topit, mărește focul și lasă la fiert zeama dulce, luând spuma care se formează din când în când și curățând marginile vasului de zahăr, cu ajutorul unei cârpe umede și curate (ai grijă să nu te arzi). Acest pas este necesar, pentru că altfel șerbetul va fi zaharisit.

  3. Ia oala de pe foc și adaugă esența de vanilie - nu o adăuga în timpul fierberii, pentru că se va evapora aroma. Apoi așteaptă să se mai răcească lichidul, până poți să pui degetul în el, și amestecă-l cu făcălețul. Va dura destul de mult, dar trebuie să ai răbdare până începe să se albească, iar apoi se adaugă zeama de lămâie, puțin câte puțin. Poți să mai adaugi și alte arome sau coajă de lămâie, dacă îți place gustul.

  4. După ce ai adăugat aromele și șerbetul este alb, lasă-l până se răcește aproape complet, apoi amestecă în el cu o lingură de lemn, în sensul acelor de ceasornic, până devine mai consistent și mai mat. Toarnă-l în borcane sterilizate și ține-l în cămară, la temperatura camerei (dacă îl pui la frigider, va deveni prea rigid și va fi greu de mâncat).

Ar fi păcat să nu ai în casă câteva borcănele de șerbet de lămâie delicios, pentru momentele când poftești la ceva dulce sau când ai musafiri și nu ai timp să pregătești altceva.

Descoperă o altă rețetă de șerbet delicios: șerbetul de căpșune! Dacă ești o mare iubitoare de zahăr, află și cum se face fondantul, o pastă cu care poți acoperi torturi și poți face decorațiuni!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016