Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Clafoutis cu cireșe, un desert de vară pe care trebuie să-l încerci

Sâmbătă, 04.06.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Clafoutis cu cireșe, un desert de vară pe care trebuie să-l încerci

Caracteristici

Deserturile franțuzești sunt absolut delicioase și întotdeauna fragede. Clafoutis este o prăjitură cu cireșe care merge de minune la cafea, dar și ca desert, indiferent de ocazie, pentru că nu există persoană care să nu se îndrăgostească instantaneu de gustul ei. Partea și mai bună este că această prăjitură este un desert foarte simplu de făcut și nu prea ai cum să dai greș cu această rețetă minunată.

Învață cum să prepari clafoutis cu cireșe și surprinde-ți familia și prietenii cu acest deliciu franțuzesc!

Clafoutis cu cireșe

Vara este sezonul ideal pentru a te bucura de un clafoutis cu cireșe minunat, pentru că poți folosi cireșe proaspete pentru a pregăti prăjitura. Pentru că are o consistență cremoasă, această prăjitură poate să țină multe fructe, fără a se fărâmița. În rețeta originală se folosesc cireșe cu tot cu sâmburi, pentru că aceștia dau o ușoară aromă de migdale desertului. Însă e mai bine să renunți la sâmburi și să-i înlocuiești cu puțină esență de migdale, pentru că îți poți deteriora dantura.

Ingrediente:

  • 200 g cireșe dulci, fără sâmburi;
  • 2 linguri de fulgi de migdale;
  • 3 ouă;
  • 150 g zahăr;
  • o lingură de zahăr brun;
  • 70 g făină;
  • puțină sare;
  • 240 ml lapte (3% grăsime);
  • o linguriță de esență de migdale;
  • o linguriță de esență de vanilie;
  • zahăr pudră.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o tavă micuță (20x20) sau un vas termorezistent cu puțin unt la bază. Împrăștie cireșele în vas, astfel încât să acopere uniform suprafața, apoi presară fulgii de migdale peste ele.

2. Bate ouăle și zahărul foarte bine, până se dizolvă complet zahărul și obții o consistență spumoasă și ușoară. Cu cât bați mai bine ouăle, cu atât va ieși mai fragedă prăjitura. Adaugă sarea și apoi făina, puțin câte puțin, amestecând riguros de fiecare dată, până se omogenizează compoziția. La sfârșit, adaugă laptele, esența de migdale și pe cea de vanilie și amestecă.

3. Toarnă compoziția peste cireșe și pune prăjitura clafoutis la cuptor. Trebuie să o lași destul de mult, 25-40 de minute, ca să se facă complet și să nu rămână crudă înăuntru. Este posibil ca prăjitura să înceapă să se rumenească prea devreme, caz în care trebuie să pui deasupra o folie de aluminiu. Altfel, va deveni uscată și amară la suprafață. Prăjitura este gata când trece testul cu scobitoarea: dacă introduci scobitoarea în ea, trebuie să iasă curată, fără urme de aluat.

Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească bine înainte de a o da cu zahăr pudră. Când o vei scoate, ea va avea o consistență puțin cam moale, dar va deveni exact cum trebuie prin răcire.

Nu are ce să nu îți iasă dacă încerci să prepari delicioasa prăjitură clafoutis cu cireșe, așa că încearc-o acum, cât sunt cireșele proaspete pe piață!

Iată alte două rețete de prăjituri perfecte pentru sezonul cald: prăjitura cu Fanta și prăjitura cu iaurt și fructe confiate!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016