Indiferent de umplutura si metoda de preparare, clatitele vor ramane intotdeauna unele dintre cele mai apreciate deserturi. Ele sunt perfecte in momentele cand vrei sa pregatesti ceva simplu si gustos. Insa, daca vrei sa obtii ceva cu totul special, trebuie sa incerci o reteta de clatite cu branza de vaci la cuptor. Iata care sunt secretele ei!
Timp de pregatire:20 de minute
Timp de gatire: 45 de minute
Timp total: 65 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: prajire si coacere
Ingrediente necesare pentru clatite cu branza de vaci la cuptor
Clatite:
- 250 g de faina;
- doua oua;
- 240 ml de lapte;
- o cana si jumatate de apa minerala;
- un praf de sare;
Umplutura
- 500 g branza dulce de vaca;
- 4 oua;
- 150 g de zahar;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 1-2 lingurite de esenta de vanilie;
Topping
- o cana si trei sferturi de smantana;
- un ou;
- 3 linguri de zahar.
Iata cum prepari clatite cu branza de vaci la cuptor
Pentru inceput, pregateste clatitele. Bate ouale cu sare, apoi adauga treptat faina, apa minerala si laptele. Dupa ce obtii consistenta dorita, lasa-le deoparte timp de jumatate de ora, inainte de a le praji. Pune putin ulei la incins intr-o tigaie, apoi adauga cu un polonic din compozitia de faina. Roteste tigaia pana cand pasta ii acopera tot fundul. Tine clatitele pe foc pana devin usor aurii, aproximativ cate doua minute pe fiecare parte. Rastoarna-le pe o farfurie si lasa-le putin la racit.
Intre timp, prepara si umplutura. Amesteca oule si zaharul intr-un bol pana se formeaza o spuma la suprafata compozitiei. Adauga branza de vaci, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
Odata ce ai terminat de facut clatitele, poti sa le umpli cu compozitia de branza de vaca. Pune aproximativ doua linguri in centrul clatitei, apoi ruleaza cu atentie. Asaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt sau putin ulei, astfel incat sa nu se desfaca. Repeta procedeul pana se umple tava.
Pregateste si crema pentru topping. Amesteca smantana cu ou si zahar, apoi toarna compozitia obtinuta peste clatitele din tava. Acopera-le cu aceasta pasta. Daca nu au avut loc in tava toate clatitele, pastreaza din crema pentru topping si pentru celelalte. Coace clatitele cu branza de vaci la 175 de grade, aproximativ 25 de minute sau pana devin aurii. Pot fi servite atat calde, cat si reci.
Incearca si tu reteta de clatite cu branza de vaci la cuptor! Nu numai ca au un aspect interesant, dar sunt si extrem de gustoase.