Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Clătitele bănățene, un desert pe care nu îl vei uita niciodată

Joi, 09.06.2016
de Viorica Ghinea
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Clătitele bănățene, un desert pe care nu îl vei uita niciodată

Caracteristici

Orice persoană care a avut ocazia să guste minunatele clătite bănățene cu siguranță a rămas cu gândul la ele. Dacă te întrebi care este secretul culinar al celor din zona Banatului, află că este dragostea pe care o presară în toate preparatele lor. Dar, pentru a obține acest deliciu, ai nevoie totodată și de ingrediente, și de metoda de preparare.

Îți prezentăm mai jos ce trebuie să faci!

Ingrediente necesare pentru clătite bănățene

- 8 clătite (prepară-le după rețeta preferată sau după cea de AICI);

- 5 ouă;

- 250 g de brânză dulce;

- 200 g de smântână (poți să folosești și un produs dulce);

- 200 g de zahăr;

- două pliculețe de zahăr vanilat;

- 100 g de stafide;

- coaja rasă de la o lămâie;

- 25 g de unt.

Cum prepari clătite bănățene

După ce ai pregătit clătitele după rețeta pe care o folosești de obicei ori după cea indicată de noi, în funcție de preferințele tale, prepară umplura pentru ele. Amestecă brânza dulce cu jumătate din cantitatea de zahăr, plicurile de zahăr vanilat, un ou, 100 g de stafide și coaja rasă de lămâie. Combină ingredientele până obții o compoziție omogenă.

Urmează împachetarea clătitelor bănățene. Aplică o cantitate potrivită din compoziția de brânză dulce și stafide pe clătită, apoi îndoaie-i marginile și rulează ca atunci când prepari sarmale. După ce ai terminat de rulat toate clătitele, unge un vas cu unt și aranjează-le pe toate în el. După aceea, pregătește sosul pe care îl vei turna peste ele în tavă. Pe acesta îl obții din 4 gălbenușuri, două linguri de zahăr și smântână. Pune mixul obținut peste clătite, apoi introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, nu mai mult de 20-25 de minute.

Între timp, pregătește și bezeaua pentru clătitele bănățene. Bate cele patru albușuri spumă împreună cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul rămas și continuă să mixezi până când se formează bezeaua. După ce a trecut timpul de stat în cuptor, întinde bezeaua de albușuri peste clătitele bănățene și introdu din nou tava în cuptor. Ține preparatul acolo până se întărește bezeaua, aproximativ 15 minute.

După ce desertul este gata, scoate-l din cuptor, lasă-l puțin la răcit, apoi servește-l cu poftă. Atunci când ai musafiri, îl poți secționa într-un mod mai elegant. Spre exemplu, poți să presari pe deasupra alune mărunțite.

Tu ai mâncat vreodată clătite bănățene? Dacă nu le-ai încercat până acum, trebuie să prepari cât mai curând această rețetă. Te vei îndrăgosti instant de acest desert!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (12)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016