Rețete delicioase Înapoi la

Coronita cu ciocolata, surpriza culinara de pe masa de Craciun

Joi, 10.12.2015
de Viorica Ghinea

Imediat ce intram in luna decembrie, nu putem sa ne mai luam gandul de la Craciun. De la cadourile pe care le vom cumpara pentru cei dragi pana la preparatele delicioase pe care le vom pune pe mesele festive, totul se intinde pe liste lungi. Venim sprijinul tau si iti oferim o mana de ajutor in bucatarie. Iti propunem un preparat cu care le vei taia rasuflarea celor dragi: coronita cu ciocolata. O reteta aflata la granita dintre traditional si modern, acest desert va reprezenta o surpriza gastronomica pe masa de Craciun. Ti-am starnit curiozitatea? Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si cum o poti prepara!

coronita cu ciocolata

Ingrediente necesare pentru coronita cu ciocolata

Pentru aluat:

- 600 g de faina alba;

- un pahar de lapte;

- 100 g de zahar;

- un pachetel de drojdie;

- 90 g de unt;

- doua oua;

- coaja rasa de la o lamaie;

- un praf de sare;

Pentru umplutura:

- 30 g de unt;

- 150 g de ciocolata cu lapte ori amaruie;

Optional, pentru ungerea coronitei, un ou + 50 ml de lapte.

Cum prepari coronita cu ciocolata

Pentru inceput, dizolva drojdia in lapte caldut, apoi adauga o lingura de zahar si doua linguri de faina si lasa compozitia la crescut. Intre timp, pune restul de faina intr-un bol mare, iar ouale, zaharul ramas, untul aflat la temperatura camerei, coaja rasa de lamaie si sarea in altul mai mic. Verifica compozitia de drojdie si pune-o peste faina daca a crescut suficient. Amesteca totul bine, apoi toarna treptat si compozitia de oua. Framanta bine si lasa aluatul la dospit.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intinde-l pe un blat de lucru cu ajutorul unui sucitor. Foaia obtinuta nu trebuie sa fie nici prea groasa, dar nici prea subtire, ci potrivita. Urmatorul pas il reprezinta ungerea foii cu cele 30 g de unt topit. Apoi rade ciocolata deasupra si ruleaza cu atentie. La final, dupa ce ai obtinut un fel de rulou, taie-l din loc in loc in felii aproximativ egale.

coronita cu ciocolata

Pregateste o tava rotunda cu hartie de copt, apoi asaza in ea rondelele de aluat, formand o coronita. Mai lasa preparatul la dospit in jur de 15 minute, dupa care unge-l, pas optional, cu un amestec format din lapte si ou. Dupa aceea, introdu coronita cu ciocolata in cuptorul preincalzit la foc mediu si asteapta sa se rumeneasca.

Coronita cu ciocolata este un desert festiv ce reprezinta o alegere exceptionala pentru a-ti intampina musafirii cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Iti uram spor la treaba si sarbatori fericite!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016