Rețete delicioase
Înapoi la

Cum faci cea mai bună rețetă de cozonac panettone

Cum faci cea mai bună rețetă de cozonac panettone

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum faci cea mai bună rețetă de cozonac panettone

Caracteristici

Cozonacul panettone a devenit aproape la fel de popular precum cel tradițional, datorită frăgezimii lui inconfundabile. Este perfect pentru masa de Crăciun, dar și ca gustare la un ceai bun sau o cafea caldă. Pentru că se prepară foarte ușor, te invităm să încerci și tu această rețetă de cozonac panettone, cu ingrediente de calitate alese de tine!

Cozonac panettone pentru sărbători

Știi că vin sărbătorile atunci când casa începe să fie înmiresmată cu tot felul de arome delicioase de vanilie, cacao, scorțișoară sau cuișoare. Anul acesta îți propunem să încerci cozonacul panettone, un deliciu italian tradițional care e gata în doar 2 ore și jumătate! 

Ingrediente: 

  • 1 pachet de drojdie uscată;
  • 250 ml apă caldă (45 grade Celsius);
  • 50 g zahăr alb;
  • 2 ouă;
  • 120 ml iaurt slab;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 1 lingură de coajă de lămâie;
  • puțină sare;
  • 480 g făină albă;
  • 50 g merișoare uscate;
  • 50 g stafide;
  • 1 lingură de zahăr pudră;
  • 1 lingură de unt topit.

Mod de preparare:

  1. Amestecă drojdia, zahărul și apa într-un vas și lasă-le deoparte 10 minute. Adaugă ouăle, iaurtul, vanilia, coaja de lămâie și sarea și amestecă până se omogenizează. Adaugă apoi făina în porții de 60 g și, după ce este integrată complet în compoziție, scoate aluatul pe o suprafață dată cu făină și frământă-l 5-10 minute. Mai adaugă făină dacă este nevoie, astfel încât aluatul să fie moale și maleabil, dar nu lipicios. Pune aluatul într-un vas dat cu puțină grăsime și lasă-l să crească într-un loc călduț circa o oră. 

  2. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și unge o tavă de tort rotundă, de 20 cm diametru, cu puțin unt. Amestecă fructele uscate cu zahărul pudră într-un castronel separat. Lovește aluatul cu pumnii, pune-l pe suprafața dată cu făină și adaugă în el amestecul de fructe uscate, frământându-l bine. 

  3. Formează o bilă din aluat și pune-o în tava rotundă, acoper-o cu un prosop și las-o la crescut încă 30 de minute. Înainte de a pune la cuptor cozonacul panettone, unge-l cu puțin unt, ca să capete un aspect mai rumenit. Lasă-l la cuptor 45 de minute, până trece testul cu scobitoarea. După ce se răcește, presară zahăr pudră deasupra și taie-l în 10 felii. 

Cozonacul panettone este un deliciu tradițional italian cu care poți înlocui cozonacul nostru sau, de ce nu, îl poți pune alături de acesta pe masă!

Descoperă și cea mai ușoară rețetă de cozonac!

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.