Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cum prepari un tort mojito delicios

Luni, 05.09.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum prepari un tort mojito delicios

Caracteristici

Ne este foarte greu să facem un top al torturilor, pentru că toate torturile sunt bune, însă există și câteva sortimente cărora absolut nimeni nu le-ar rezista, iar tortul mojito este unul dintre ele. Cu un blat pufos și o cremă de lime divină, acest tort merge la orice ocazie și, la cât de bun e, mai mult ca sigur că vei inventa chiar tu diverse ocazii pentru a te bucura de el!

Rețeta de tort mojito este foarte simplă și durează aproximativ o oră să o prepari. Apoi nu mai trebuie decât să lași tortul la rece și e gata de savurat!

Rețetă de tort mojito

Deși toamna s-a instalat deja, încă ne bucurăm de zile călduroase și însorite, la sfârșitul cărora vrem să ne răsfățăm cu ceva răcoritor. Dacă e vineri sau sâmbătă seara, poți să bei un cocktail mojito, iar în restul zilelor poți savura aroma de lime într-o felie de tort minunată.

Ingrediente:

  • 6 ouă;
  • 260 g zahăr pudră;
  • 115 g zahăr;
  • o linguriță de esență de vanilie;
  • 260 g făină albă;
  • 150 g zahăr muscovado;
  • 4 lime (două date pe răzătoare și stoarse, două tăiate felii subțiri pentru decor);
  • 75 ml rom alb;
  • un buchețel mic de mentă, doar frunzele, rupte sau tăiate mărunt;
  • 200 g unt la temperatura camerei (pentru crema de unt);
  • 400 g zahăr pudră, dat prin sită;
  • o linguriță de esență de vanilie;
  • 2 bucăți de lime (zeama + coajă).

Mod de preparare:

  1. Pune zahărul muscovado într-o cratiță mică, pe foc mic, alături de zeama de lămâie, 40 ml de apă și rom. Lasă amestecul să fiarbă înăbușit, până se dizolvă zahărul, apoi lasă-l să fiarbă un minut, ia-l de pe foc și adaugă coaja de lămâie și frunzele de mentă, apoi amestecă bine. Lasă siropul să se răcească înainte de a-l folosi. Pentru a avea un gust foarte intens, îți recomandăm să îl lași la frigider câteva ore.

  2. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu puțin unt două tăvi rotunde de 20 cm diametru. Dacă nu ai două, va trebui să faci primul blat, apoi să folosești tava din nou. Bate ouăle ușor într-un vas de metal sau de sticlă termorezistentă, apoi adaugă zahărul pudră (260 g) și amestecă din nou, ușor. Pune vasul cu ouăle și zahărul peste un alt vas în care fierbe apa, având grijă ca vasul să nu atingă apa. Pentru ca această cremă să crească, ea trebuie făcută la aburi. Amestecă în cremă cu mixerul timp de 10 minute, până își triplează volumul și devine groasă. Dacă urmele făcute cu mixerul se încorporează în câteva secunde, înseamnă că crema este gata.

  3. Adaugă untul și esența de vanilie la acest mix și amestecă bine cu o spatulă de silicon, cu mișcări circulare de sus în jos, astfel încât să nu scoți aerul din aluat. Adaugă făina în trei porții. Ca să iasă pufos blatul, trebuie să cerni făina deasupra. Când aluatul e gata, toarnă-l în tăvi și pune-le la cuptor timp de 15 minute sau până trec testul cu scobitoarea.

  4. Scoate blaturile de la cuptor și lasă-le la răcit, apoi îndepărtează-le din tăvi și însiropează-le cu siropul de mojito, cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Trebuie să folosești două treimi din cantitatea totală de sirop pentru a înmuia blaturile, iar restul îl poți păstra pentru a-l turna pe feliile de tort, la servire.

  5. Pentru a face crema de mojito, bate untul până devine pufos, apoi adaugă zahărul pudră, esența de vanilie, zeama și coaja de lime. Mai adaugă zahăr pudră dacă nu ajungi la consistența dorită (crema nu trebuie să se scurgă, ci trebuie să aibă o consistență de frișcă sau puțin mai groasă, pentru a putea acoperi tortul cu ea). Pune un strat subțire de cremă între blaturi, apoi acoperă complet tortul cu crema respectivă și decorează-l cu feliile de lime. Între blaturi mai poți pune și felii de fructe, pentru a face tortul mai răcoritor.

Acest tort mojito va face senzație dacă îl vei pune pe masă când ai invitați și cu siguranță nu există moment în care să nu pice bine o felie dintr-un astfel de deliciu.

Încearcă și tortul Paleo cu cocos și tortul ecler cu pepene galben!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016