Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cum sa faci o prajitura cu morcov de post fara coacere

Luni, 14.03.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cum sa faci o prajitura cu morcov de post fara coacere

Caracteristici

Prajitura cu morcov de post este perfecta pentru perioadele in care trebuie sa te abtii de la diverse alimente, dar este perfecta si pentru regim si, in plus, nu contine nici gluten, asa ca oricine poate sa o manance. Unde mai pui ca se face si la rece, deci nu va trebui sa aprinzi cuptorul nici macar un minut! Acest desert are putine calorii si poate fi savurat ca gustare, intre mese, fiind ideal atunci cand este servit alaturi de un ceai fierbinte. 

Iata cum sa faci o prajitura cu morcov de post fara coacere!

Reteta de prajitura cu morcov de post

Acest desert este facut numai din ingrediente permise in post. Este o prajitura frageda si nu este uscata deloc, chiar daca nu contine unt sau grasimi vegetale. In plus, are un frosting delicios, din caju si nuci, care adauga savoare acestui desert grozav. Nu contine zahar deloc, ci este indulcit natural, cu ajutorul curmalelor, care sunt pline de nutrienti si leaga perfect compozitia.

Ingrediente pentru frosting:

- 200 g de caju;

- 150 ml de lapte de migdale neindulcit;

- 4 curmale mari deshidratate, fara samburi;

- esenta de vanilie, dupa gust.

Ingrediente pentru prajitura cu morcov de post:

- 300 g de fulgi de ovaz;

- 320 g de morcovi;

- 180 g de curmale;

- 50 g de migdale;

- 2-3 lingurite de scortisoara;

- o lingurita de ghimbir pudra;

- un sfert de lingurita de nucsoara;

- o mana de nuci zdrobite;

- coaja de la o jumatate de portocala.

Mod de preparare:

1. Mai intai se lasa la inmuiat nucile caju. Pune-le intr-un castron si toarna apa fierbinte peste ele, apoi lasa-le sa stea asa cel putin o ora sau cel mult peste noapte. Cu cat stau mai mult, cu atat vor fi mai moi si mai bune pentru a le folosi la creme. Poti sa le inmoi si in lapte de migdale sau de orez. 

2. Dupa o jumatate de ora sau a doua zi, prepara mixul pentru prajitura cu morcov de post. Pune fulgii de ovaz, morcovii (dati pe razatoare), curmalele, migdalele, scortisoara, nucsoara si ghimbirul intr-un robot de bucatarie si amesteca ingredientele pana se omogenizeaza complet. In timp ce se proceseaza mixul, pune hartie de copt intr-o tava de 22x22 cm, astfel incat sa lasi hartie si in afara acesteia (dupa ce e gata prajitura, o vei scoate tragand hartia din ambele parti). 

3. Toarna mixul de morcovi in tava si foloseste o spatula sau o lingura pentru a-l intinde uniform. Pentru a nivela blatul, foloseste fundul unui pahar sau o alta suprafata dreapta.

4. Acum trebuie sa prepari frostingul. Adauga in blender nucile caju inmuiate, laptele de migdale, curmalele si vanilia si proceseaza-le pana obtii o crema omogena. E posibil sa iasa o culoare usor maronie de la curmale sau sa ramana bucatele mici de caju, dar gustul acestora este delicios si confera putina textura cremei. 

5. Toarna crema peste prajitura si intinde-o cu o spatula. Presara deasupra nuca zdrobita si coaja de portocala, apoi lasa prajitura la frigider circa o ora inainte de a o servi. 

Prajitura cu morcov de post este alegerea cea mai potrivita daca vrei sa mananci ceva dulce si sanatos in aceasta perioada de restrictii.

Esti innebunita dupa acest desert? Iata si o reteta de prajitura cu morcov delicioasa, cu frosting din lapte de cocos!

Sursa: lorrainepascale.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016