Rețete delicioase Înapoi la

Deserturi frantuzesti rapid de pregatit: 3 retete de care te vei indragosti

Joi, 03.12.2015
de Madalina Moraru

Deserturile frantuzesti reprezinta o provocare in bucatarie, fiind considerate printre cele mai rafinate dulciuri la nivel mondial. Insa asta nu ar trebui sa te sperie, pentru ca ti-am pregatit cateva retete simple de care sa te bucuri la tine acasa.

Deserturile sunt cea mai buna modalitate de a ne desavarsi maiestria in bucatarie. Cele care au urmarit cu emotie macar o data reactiile celor dragi, atunci cand acestia au gustat pentru prima data dintr-un desert pregatit de ele, stiu ca asa este.

  

Cel mai bun mod prin care ii poti surprinde mereu pe cei pe care ii iubesti este sa le arati ca te-ai gandit la ei, iar unul dintre cele mai frumoase, ba chiar delicioase momente in care poti face asta este sa ii rasfeti mereu cu un preparat dulce, unul cu totul nou. Cei care au inteles cel mai bine cum sta treaba, atunci cand vine vorba despre deserturi, sunt francezii. Ei nu doar ca au dus la nivel de perfectiune anumite dulciuri, ci le-au dat acestora un renume mondial. De aceea, ne-am propus sa iti aratam cateva retete de deserturi frantuzesti, cu un grad nu foarte ridicat de dificultate, insa care vor delecta papilele gustative si celor dintre cei mai pretentiosi iubitori de dulce.

Asadar, iata cateva retete ale unora dintre cele mai indragite deserturi frantuzesti, pe care le poti prepara la tine acasa, fara a fi nevoie sa ai in spate cursuri de patiserie ori cofetarie!

Prajitura cu iaurt

  

Ce ingrediente iti vor trebui:
- o cana de iaurt
- 2 oua mari
- 160 g de zahar
- 80 ml de ulei
- 2 cani de faina
- o lingurita de praf de copt
- o lingurita de bicarbonat de sodiu
- o jumatate de lingurita de esenta de vanilie
- o jumatate de lingurita de esenta de rom

Cum se prepara:

Unul dintre cele mai indragite deserturi frantuzesti este prajitura cu iaurt, care poate fi servita indiferent de ocazie, cu putina frisca. Datorita ingredientelor, in special a iaurtului din compozitie, aceasta prajitura ramane proaspata chiar si dupa cateva zile de la coacere. Asadar, incepe sa o prepari prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius si prin a tapeta tava ta preferata pentru prajituri cu hartie de copt. Dupa ce ai facut asta, intr-un castron de dimensiuni mari amesteca usor iaurtul, ouale, esenta de vanilie, esenta de rom si uleiul, pentru a obtine o compozitie omogena c-o textura cremoasa. Intr-un alt bol va trebui sa pui faina, praful de copt, bicarbonatul si putina sare, dupa gust. Dupa ce le amesteci, toarna cate putin din aceasta compozitie in primul bol si amesteca incet, pentru a nu se forma cocoloase. Vei obtine un aluat lipicios pe care il vei turna in tava de copt. Mai apoi, vei introduce tava de copt in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. In momentul in care prajitura capata o nuanta aurie vei sti ca este gata. Lasa acest desert frantuzesc la racit pentru 10 minute, dupa care voilà, este numai bun de mancat!

Tarta cu lamaie

  

Ce ingrediente iti vor trebui:

- 125 ml de suc proaspat stros de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie intreaga
- 100 g de zahar
- 85 g de unt, taiat cubulete
- 2 oua mari
- 2 galbenusuri de ou
- o crusta de tarta

Cum se prepara:

Pentru acest desert frantuzesc, crusta de tarta poate fi achizitionata din comert, iar tot ce va ramane de pregatit este umplutura. De asemenea, este un desert frantuzesc fin, cu un gust dulce-acrisor, care va fi vedeta oricarei ocazii in care este servit. Incepe pregatirile prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius si prin a aseza crusta de tarta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-o cratita de dimesiuni medii incalzeste sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul si untul si amesteca incontinuu pana cand untul se topeste. Intr-un bol bate cele doua oua impreuna cu galbenusurile cu ajutorul mixerului sau cu un tel. Toarna compozitia din bol peste mixul obtinut din suc de lamaie si amesteca la foc mic pana cand acesta incepe sa se ingroase, iar la suprafata se pot observa mici bule de aer.

Compozitia de pe foc trebuie trecuta printr-o sita pentru a obtine o crema fina de lamaie pe care o vei turna direct in crusta de tarta. Cu ajutorul unei spatule netezeste suprafata tartei si ai grija ca amestecul sa nu curga din crusta in momentul in care dai prajitura la cuptor. Acest desert frantuzesc nu trebui lasat la copt mai mult de 10 minute, dupa care poate fi scos, lasat la racit si este numai bun de servit. Tarta cu lamaie poate fi pudrata cu zahar, ornata cu putina frisca sau decorata cu felii proaspete de lamaie.

Rulouri umplute cu branza si capsuni

  

Ce ingrediente iti vor trebui:
- 8 felii de paine alba pentru sandvisuri
- 2 oua
- 50 g de crema fina de branza
- 50 g de capsuni (alte fructe de sezon, la alegere)
- 3 lingurite de lapte
- un sfert de cana de zahar
- o lingurita de praf de scortisoara
- 1 cubulet de unt

Cum se prepara:

Rulourile acestea sunt unul dintre cele mai simple deserturi frantuzesti, ideale pentru micul dejun sau pentru a fi servite alaturi de o ceasca cu cafea. Ingenioase si foarte usor de pregatit, rulourile umplute cu frisca si capsuni sunt un mod delicios de a-i rasfata pe cei dragi, mai ales datorita faptului ca nici macar nu va fi nevoie sa faci un drum pana la supermarket pentru a achizitiona ingredientele.

Incepe prin a taia marginile fiecarei felii de paine si prin a le intinde cu ajutorul unui sucitor. Amesteca crema de branza cu capsunile maruntite pentru a obtine o umplutura delicioasa pe care o vei portiona cu ajutorul unei lingurite aproape de un capat al fiecarei felii de paine. Poti alege sa prepari umplutura cu crema de ciocolata si alt tip de fructe maruntite, la alegere. Ruleaza strans fiecare felie de paine si asaza-le pe o farfurie, cu capatul in jos. Intr-un bol amesteca ouale cu laptele si bate-le cu un tel pana cand obtii o compozitie asemanatoare unei viitoare omlete. De asemenea, intr-un alt recipient, amesteca praful de scortisoara cu zaharul. Pune pe foc o tigaie, iar in loc de ulei, incinge un cubulet de unt. Fiecare rulou se scufunda mai intai in amestecul de ou cu lapte, apoi se trece prin cel de zahar si scortisoara, dupa care se pune in tigaie. Repeta acest procedeu in cazul fiecarui rulou si lasa-l in tigaie aproximativ 2 minute, pana cand devine aramiu. Rulourile cu capsuni si crema de branza se pot servi atat la micul dejun, fiind nutritive si consistente, dar si la cafea cu prietenele. De asemenea, pot fi decorate cu felii proaspete de fructe si putina frisca, inainte de a fi servite.

Care dintre aceste deserturi frantuzesti ti-a suras cel mai mult?

Sursa: chocolateandzucchini.com, davidlebovitz.com, foodnetwork.com, littlefrenchbakery.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016