Rețete delicioase
Înapoi la

Dovleac copt la cuptor: un preparat traditional de toamna

Dovleac copt la cuptor: un preparat traditional de toamna

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Dovleac copt la cuptor: un preparat traditional de toamna

Caracteristici

Exista, in general, doua categorii de oameni: cei care nu suporta gustul de dovleac si cei care il adora pur si simplu. Daca citesti aceste randuri, o sa presupunem ca te incadrezi in cea din urma categorie de oameni sau, cel putin, ai pe cineva drag care este un consumator impatimit de dovleac si vrei sa ii faci o surpriza.

Dovleacul copt este una dintre cele mai simple retete de toamna, pentru care nu trebuie sa muncesti mai deloc, dar care iti va aduce laude numeroase de la cei pe care ii rasfeti cu acest preparat!

Dovleac copt: reteta simpla si delicioasa

Inainte de toate, da toti pofticiosii din casa afara din bucatarie, ca sa le faci o surpriza culinara cu aroma pura de toamna, o adevarata incantare pentru simturi. Aceasta reteta poate fi aplicata indiferent de tipul de dovleac pe care il ai la indemana, asa ca nu trebuie decat sa urmezi cei cativa pasi simpli pe care ti-i propunem!

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic sau un sfert dintr-un dovleac mare;
  • 1 lingura de ulei de cocos*;
  • putina sare de mare;
  • scortisoara;
  • nucsoara;
  • cateva linguri de zahar brun.

*In cazul in care ai ulei de cocos solid, pune borcanul intr-un vas cu apa calda pentru a se topi uleiul si a putea fi folosit pentru uns.

dovleac copt

Cum prepari dovleacul la cuptor

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si tapeteaza o tava lata cu hartie de copt.
  2. Taie dovleacul in felii sau cubulete de aproximativ 2-3 cm grosime, folosind un cutit mare si ascutit, apoi curata-le individual de seminte, insa nu le arunca, pentru ca poti sa le rumenesti la tigaie.
  3. Pune feliile pe hartia de copt, apoi stropeste-le cu ulei de cocos si intinde-l bine pe toate partile cu mainile. Asezoneaza-l cu foarte putina sare (care ii va accentua gustul), condimente si presara peste el si zaharul brun.
  4. Lasa-l la cuptor timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste, capatand o culoare apetisanta. E posibil sa trebuiasca sa il lasi mai mult, in functie de cuptorul pe care il ai. 

Alternativ, poti sa pui dovleacul la cuptor doar uns cu ulei de cocos si, dupa ce este gata si s-a si racit putin, sa il stropesti cu miere si sa adaugi toate condimentele, renuntand la zahar si la sare. Apoi nu mai trebuie decat sa il lasi deoparte 30 de minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Rumeneste semintele dovleacului si presara-le si pe ele peste preparat, pentru a-i da si o textura crocanta. Pofta buna!

Nu mai sta pe ganduri si da o fuga pana la piata, cumpara-ti un dovleac mic si aromat si fa-ti cel mai bun dovleac copt, o gustare delicioasa si dietetica, pe deasupra!

Incearca alte doua retete cu dovleac delicioase: dulceata de dovleac si prajitura cu dovleac vegetariana (de post)!

 

Articolul urmator
Salată de vinete cu usturoi
Salată de vinete cu usturoi
Ce fruct de toamna esti?
Incepe quiz
Ce fruct de toamna esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.