Rețete delicioase Înapoi la

Învață să prepari delicioasa prăjitură Bounty fără coacere!

Marţi, 24.05.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Învață să prepari delicioasa prăjitură Bounty fără coacere!

Caracteristici

Prăjitura Bounty este un deliciu perfect pentru vară, pentru că aroma intensă de cocos te „transportă” direct pe o plajă tropicală, departe de agitația urbană. Partea și mai bună la acest desert este că nu necesită coacere și este făcut numai din ingrediente foarte sănătoase. Chiar dacă are o mulțime de nutrienți, acest desert trebuie consumat cu moderație. Caloriile nu iartă! 

Iată cum să faci o minunată prăjitură Bounty cu care să te delectezi când simți nevoia de un desert exotic!

Prăjitura Bounty: deliciu fără coacere

Această prăjiturică delicioasă nu este potrivită decât pentru cei care adoră aroma de nucă de cocos, pentru că are lapte de cocos, ulei de cocos și fulgi de cocos. Pentru că există multe persoane care nu suportă această aromă, îți recomandăm să nu prepari această prăjitură pentru un eveniment, dacă nu ești sigură că toată lumea este amatoare de cocos.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 110 grame de migdale;
  • 100 de grame de nuci;
  • 150 de grame de curmale, lăsate la înmuiat;
  • două linguri de ulei de cocos (netopit);
  • două linguri de fulgi de cocos.

Pentru umplutură:

  • 200 de grame de fulgi de cocos;
  • 240 de mililitri de lapte de cocos organic;
  • două linguri de ulei de cocos (netopit);
  • o linguriță de sirop de agave.

Pentru stratul de ciocolată:

  • 100 de grame de ciocolată neagră;
  • trei linguri de lapte de cocos.

Mod de preparare:

1. Pune curmalele la înmuiat în apă caldă (ține-le cel puțin 15 minute). Între timp, pune migdalele și nucile într-un blender sau într-un robot de bucătărie și procesează-le cât vrei de mult - poți să lași blatul mai grunjos și crocant sau poți să îl faci cât mai fin.

2. Adaugă curmalele, uleiul de cocos și nuca de cocos și procesează în continuare până obții o compoziție omogenă și lipicioasă.

3. Ia o tavă destul de înaltă sau o cratiță și transferă mixul de mai devreme în aceasta, apoi presează-l bine pe fundul tăvii cu ajutorul unei spatule sau a unui pahar. Acest aluat este asemănător cu cel al cheesecake-ului, însă este mai aromat datorită nucilor și migdalelor.

4. Urmează să te ocupi de umplutura prăjiturii Bounty. Pune toate ingredientele într-o cratiță medie, pe foc mic. Nu trebuie să se încălzească prea mult amestecul, ci doar atât cât uleiul de cocos să se topească și aromele să se îmbine. Odată ce s-a topit uleiul de cocos, toarnă amestecul peste blat și presează-l cu grijă, uniformizându-l.

5. Pune prăjitura Bounty la frigder timp de câteva ore, până devine fermă. După aceea, poți să faci și toppingul de ciocolată. Topește ciocolata împreună cu laptele de cocos. Odată ce s-a topit, lasă crema la răcit câteva minute, apoi toarn-o peste tort, fie uniform, fie în modelul dorit de tine. Mai lasă prăjitura cel puțin 15 minute la frigider și poți să o servești!

Bucură-te în sezonul cald de o prăjitură Bounty delicioasă, pregătită fără coacere! 

Surse foto: hedihearts.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016