Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa prepari aceste prajituri care nu ingrasa

Invata sa prepari aceste prajituri care nu ingrasa

Redactor Alexa Galgau

Dificultate:
Rețete ușoare
Invata sa prepari aceste prajituri care nu ingrasa

Caracteristici

Probabil ca suna prea bine ca sa fie adevarat, dar exista si prajituri care nu ingrasa! Desigur, asta nu inseamna ca poti sa le mananci in cantitati nelimitate, pentru ca au si ele calorii, insa nici pe departe la fel de multe precum deserturile obisnuite, care sunt adevarate bombe calorice. Chiar daca tii o dieta si vrei sa scapi de kilogramele suparatoare, a-ti face o pofta din cand in cand este esential ca sa poti sa duce la bun sfarsit regimul impus si sa te bucuri de viata, in general. 

Avem pentru tine 3 retete delicioase de prajituri care nu ingrasa si pe care le poti manca increzatoare atunci cand ti-e pofta de eva dulce! 

3 prajituri care nu ingrasa

Prajitura cu lamaie (113 calorii/portie)

Ingrediente (24 bucati):

- 300 g de faina;

- 2 linguri de zahar brun;

- 8 linguri de unt nesarat, taiat in cubulete de 1 cm;

- 4 oua mari;

- esenta de vanilie;

- 200 g de zahar pudra;

- 180 ml de zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1. Mai intai vei face aluatul prajiturii: amesteca faina cu zaharul brun, apoi adauga untul si amesteca pana cand obtii un aluat asemanator cu cel de tarta, sfaramicios. Pune aluatul intr-o tava de 30x20 cm tapetata cu hartie de copt si lasa-l la cuptor (preincalzit anterior la 175 de grade Celsius) circa 20 de minute, pana cand devine auriu.

2. Cat se face aluatul, te vei ocupa de crema de lamaie: bate ouale cu un mixer, apoi adauga vanilia si jumatate din cantitatea de zahar, amestecand foarte bine. Adauga zeama de lamaie si restul de zahar, apoi amesteca pana cand acesta este complet topit. 

3. Cand aluatul este gata, scoate-l din cuptor si redu temperatura la 150 de grade Celsius. Toarna crema de lamaie peste aluatul fierbinte si pune din nou prajitura la cuptor, circa 30 de minute. Scoate-o si las-o la racit, apoi taie-o in bucatele. 

Prajitura cu zmeura si fulgi de ciocolata (54 calorii/portie)

Ingrediente (8-10 felii):

- 3 linguri de lapte;

- 3 linguri si jumatate de ulei SAU lapte, daca nu vrei sa folosesti ulei;

-  60 ml deiaurt;

- o lingura de otet de cidru de mere;

- o lingurita de esenta de vanilie;

- 125 g de faina;

- o lingurita de praf de copt;

- un sfert de lingurita de sare;

- 50 g de xilitol;

- putin indulcitor din stevie;

- 200 g de zmeura rupta in bucatele;

- 50 g de fulgi de cacao.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu putin unt o tava de chec. Amesteca laptele, iaurtul, otetul si vanilia, apoi lasa amestecul deoparte circa 10 minute. 

2. Intr-un vas mare, amesteca restul de ingrediente, in afara de zmeura. Adauga apoi ingredientele lichide la cele uscate si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Incorporeaza zmeura cu grija, astfel incat sa nu se coloreze prea mult aluatul. 

3. Toarna aluatul in tava de chec si niveleaza-l, apoi lasa-l la cuptor circa 35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Prajitura aceasta nu ingrasa si se poate servi dimineata la cafea sau la ceai ori pur si simplu ca gustare delicioasa. Tine-o la frigider pentru a o mentine proaspata.

Negrese de dieta (83 calorii/portie)

Ingrediente (24 de bucati):

- 100 g de dovlecel zucchini zdrobit;

- 80 ml de suc de mere;

- 270 ml de apa;

- 2 lingurite de esenta de vanilie;

- 3 linguri de pudra de seminte de in;

- 100 ml de ulei vegetal sau ulei de cocos;

- 65 g de pudra de cacao;

- 135 g de faina de nuca de cocos;

- jumatate de lingurita de sare;

- jumatate de lingurita de praf de copt;

- 150 g de xilitol;

- cateva picaturi de extract de stevie.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si tapeteaza o tava de 30x22 cm cu hartie de copt. 

2. Intr-un vas mare amesteca primele 6 ingrediente si lasa-le deoparte circa 5 minute. Sfat: zdrobeste dovlecelul intr-un blender sau robot de bucatarie, ca sa fie cat mai fin. Amesteca restul ingredientelor intr-un vas separat, pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga ingredientele lichide la cele uscate, amesteca pana se omogenizeaza, apoi toarna aluatul in tava de copt.

3. Pune prajitura la cuptor circa 20 de minute sau mai mult, pana cand se intareste. Scoate prajitura din cuptor si las-o la racit 15 minute inainte de a o taia in bucatele. Tine negresele la frigider, dar nu mai mult de 5 zile. 

Pofta buna!

Exista, deci, si retete de prajituri care nu ingrasa, dar care iti fac viata mult mai frumoasa si dieta mult mai suportabila. Pe tine ce reteta te-a tentat cel mai mult dintre cele prezentate mai sus?

Surse: food.com, chocolatecoveredkatie.com 

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări
Incepe quiz
Câtă latină știi? Doar 40% dintre adulți răspund corect la aceste întrebări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.