Rețete delicioase Înapoi la

Invata sa prepari un pandispan pufos pentru masa de Paste

Joi, 31.03.2016
de Alexa Galgau

Pandispanul este un desert pe care orice gospodina trebuie sa stie sa il prepare. El poate fi servi cu ceai, cafea sau lapte si este perfect chiar si ca desert pentru sarbatori, pentru ca este foarte versatil, putand fi umplut cu o multime de tipuri de creme. Oricine poate „indrazni” sa faca pandispan, pentru ca este foarte usor de preparat, mai ales daca stii cateva trucuri care te ajuta sa iti iasa perfect, adica pufos si aromat.

Afla cum sa faci un pandispan pufos pentru masa de Paste!

Reteta de pandispan pufos

Pandispanul perfect este usor, pufos, dar nu uscat. El trebuie sa creasca la coacere si sa devina acel deliciu cu care adoram sa ne delectam cand eram mici. Fiecare gospodina are trucurile ei atunci cand vine vorba despre pandispanul ideal, iar noi iti impartasim azi reteta si cateva secrete ca sa iti iasa minunat. 

Secretele unui pandispan perfect sunt:

1. Asigura-te ca ai cuptorul la temperatura necesara atunci cand pui aluatul la facut.

2. Asigura-te ca ingredientele sunt la temperatura camerei.

3. Foloseste oua de tara, proaspete, daca vrei sa obtii un pandispan gustos si cu o culoare apetisanta. Ouale batute intr-un vas de plastic nu se vor amesteca asa cum trebuie, deci foloseste boluri din ceramica sau inox. 

4. Pregateste ingredientele inainte de a face aluatul, pentru ca este important sa faci totul repede, astfel incat aerul sa nu apuce sa iasa din aluat. 

5. Cerne faina o data sau chiar de mai multe ori. Cu cat faci de mai multe ori acest lucru, cu atat aluatul va fi mai aerat.  

Ingrediente:

- 170 g de zahar pudra;

- 170 g de unt la temperatura camerei;

- o lingurita de esenta de vanilie;

- 3 oua mari la temperatura camerei;

- 170 g de faina cu agent de crestere;

- 1-2 linguri de lapte.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius (respecta intocmai aceasta temperatura, daca vrei sa iti iasa pufos pandispanul). Unge cu putina grasime doua tavi de chec de 20 de centimentri. 

2. Amesteca untul (temperatura camerei) cu zaharul pudra si vanilia pana obtii o crema pufoasa si deschisa la culoare, apoi adauga treptat ouale batute la aceasta crema, pana obtii un fel de mousse. In aceasta faza poti sa folosesti un mixer, pentru a grabi putin procesul. 

3. Adauga faina prin impaturire (miscari circulare de sus in jos), putin cate putin, cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule de silicon. Nu folosi mixerul, pentru ca se va intari pandispanul.

4. Adauga putin lapte la aluat, ca sa obtii o consistenta cremoasa. Atunci cand scoti lingura de metal din aluat, acesta trebuie sa se scurga usor de pe ea. 

5. Toarna aluatul in cele doua tavi si niveleaza-l usor cu o spatula de silicon. 

6. Introdu tava cu aluat la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se umfla si devine auriu. Lasa-l la racit 10 minute in tava inainte de a-l scoate din aceasta. 

Acest pandispan pufos poate fi folosit la prajituri, poate fi mancat ca atare sau uns cu gem - indiferent de varianta, este la fel de savuros! 

Afla cum sa faci o pasca delicioasa si cozonac cu mac si pere, un desert la care nimeni nu se asteapta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016