Rețete delicioase Înapoi la

Îți place scorțișoara? Vei adora aceste rulouri cu scorțișoară!

Luni, 13.06.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Îți place scorțișoara? Vei adora aceste rulouri cu scorțișoară!

Caracteristici

Cele mai bune dulciuri sunt cele făcute în casă, așa că a venit momentul să nu îți mai cumperi deserturi din magazin sau de la cofetărie, ci să înveți să faci chiar tu propriile tale bunătăți. Familia și prietenii îti vor fi recunoscători, iar tu te vei putea delecta oricând cu minunății dulci de casă.

Dacă îți place aroma de scorțișoară, avem desertul perfect pentru tine: rulouri cu scorțișoară! Nu sunt greu de preparat, iar gustul este incomparabil!

Rulouri cu scorțișoară

Scorțișoara este unul dintre cele mai sănătoase condimente pe care le poți consuma. Chiar dacă un desert pe bază de scorțișoară nu este chiar cea mai sănătoasă variantă, cu siguranță că este cea mai plăcută. Rulourile cu scorțișoară te vor cuceri din primele momente când le vei gusta, așa că trebuie să le încerci cât mai curând!

Ingrediente pentru aluat:

  • un pachețel mic de drojdie proaspătă
  • 120 ml apă caldă
  • 120 ml lapte fiert
  • 50 g zahăr
  • 80 g unt sau margarină
  • o linguriță de sare
  • un ou
  • 320 g făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 110 g unt topit
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri de pudră de scorțișoară
  • 60 g nuci sau alune

Ingrediente pentru glazură:

  • 4 linguri de unt
  • 450 g zahăr pudră
  • o linguriță de esență de vanilie
  • 3-6 linguri de apă fierbinte

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Vei începe cu pregătirea aluatului. Într-un vas micuț sau o cană, dizolvă drojdia în apă caldă și las-o deoparte. Într-un castron mare, amestecă laptele, zahărul, untul topit, sarea și oul. Adaugă apoi jumătate din cantitatea de făină și amestecă bine, până se omogenizează compoziția. Adaugă drojdia și apoi cerne făina rămasă până obții un aluat ușor de manevrat, nelipicios. Va trebui să freci aluatul cu mâinile circa 10 minute, pentru ca acesta să fie pufos. După aceea, pune-l într-un vas dat cu grăsime și acoperă-l cu un prosop. Lasă-l astfel o oră și jumătate, până își dublează volumul.

2. Când aluatul este gata, frământă-l cu pumnul, apoi întinde-l pe o suprafață dată cu făină, astfel încât să obții un dreptunghi de 38x22 cm. Acum te vei ocupa de umplura rulourilor cu scorțișoară.

3. Unge aluatul cu untul topit, apoi amestecă zahărul și scorțișoara și presară amestecul peste unt. Pune deasupra nucile sau alunele, apoi rulează destul de strâns dreptunghiul pe lungime. Taie ruloul în 12-15 felii.

4. Unge o tavă cu unt și presară pe deasupra zahăr, apoi pune rulourile cu scorțișoară unele lângă altele și mai lasă-le la crescut circa 45 de minute, până își dublează volumul. După aceea, lasă-le la cuptor 30 de minute, până devin aurii și apetisante.

5. Între timp, amestecă ingredientele pentru glazură până obții o cremă fină. După ce scoți rulourile, toarnă glazura peste ele și lasă-le la răcit.

Rulourile cu scorțișoară vor deveni curând desertul tău preferat, iar prietenii tăi vor găsi tot felul de „pretexte” pentru a veni în vizită!

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu rubarbă și scorțișoară!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016