Rețete delicioase Înapoi la

Lasa-te cucerită de prăjitura Petre Roman!

Luni, 13.06.2016
de Viorica Ghinea
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fierbere
Lasa-te cucerită de prăjitura Petre Roman!

Caracteristici

Este bine cunoscut faptul că Petre Roman avea numeroase admiratoare în perioada lui de glorie, adică prin anii '90. Una dintre ele a fost de-a dreptul fermecată de el, așa că a apărut și prăjitura Petre Roman. Deși au trecut mulți ani de atunci, acest desert încă face furori, chiar și printre persoanele care nu sunt înnebunite după popularul politician.

Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară acest desert delicios!

Ingrediente necesare pentru prăjitura Petre Roman

Pentru blat

- 9 ouă;

- 9 linguri de apă ori lapte;

- 18 linguri de zahăr;

- 15 linguri de făină;

- 9 linguri de nucă măcinată;

- un pachet de praf de copt;

- un vârf de sare.

Pentru cremă

- 300 ml de lapte;

- 200 g de zahăr;

- 3 linguri de făină;

- 3 gălbenușuri;

- 200 g de unt.

Pentru zahărul caramelizat

- 400 g de zahăr

Pentru glazură

- 3 albușuri;

- 150 g de zahăr;

- ciocolată.

Cum prepari prăjitura Petre Roman

Pentru început, pregătește compoziția de blat. Se separă gălbenușurile de albușuri, care se bat cu zahăr. După aceea, se adaugă apa ori laptele și se bat în continuare. În alt bol se amestecă gălbenușurile cu făina, puțină sare, praful de copt și nuca măcinată. Se omogenizează compoziția, se adaugă în ea două-trei linguri de albuș, apoi se pune și restul compoziției.

După ce ai preparat compoziția pentru prăjitura Petre Roman, pregătește o tavă cu hârtie de copt și toarn-o în ea. Introdu-o în cuptorul preîncălzit și ține-o acolo timp de 20-25 de minute. Dacă trece testul scobitorii, scoate blatul și lasă-l la răcit.

Între timp, pregătește crema desertului. Amestecă laptele cu făina, apoi pune compoziția la foc mic. După aceea, se adaugă gălbenușurile. Așteaptă ca amestecul format să se îngroașe și să dea în clocot. Separat, amestecă untul cu zahărul până obții o cremă fină, apoi încorporeaz-o în budinca obținută anterior.

Urmează pregătirea caramelului. Pune zahărul la topit, iar între timp taie blatul în trei foi. Imediat ce se formează caramelul, toarnă-l peste primele două foi până nu se întărește. După aceea, se adaugă jumătate din cantitatea de cremă peste prima foaie și cealaltă jumătate peste a doua foaie. Peste ultima foaie se pune glazura. Bate albușurile la bain-marie cu zahăr până se formează o spumă. Întinde această compoziție peste a treia foaie a desertului, apoi rade ciocolată pe deasupra. Poți să mai faci și alte aranjamente pe ea.

Introdu prăjitura pentru câteva ore la frigider, apoi scoate-o și taie-o după preferințe.

Încearcă și tu prăjitura Petre Roman! Combinația acestui desert poate să facă pe oricine fericit, așa că nu vei da greș cu ea.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016