Rețete delicioase
Înapoi la

Mini cheesecake de post: o reteta vegana inedita

Mini cheesecake de post: o reteta vegana inedita

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Mini cheesecake de post: o reteta vegana inedita

Caracteristici

Cheesecake-ul cu siguranta nu este un desert de care sa ne putem bucura in perioada postului, nu? Ei bine, nu e chiar asa: exista retete vegane excelente, din care poti sa obtii cele mai savuroase deserturi, la care nici nu indrazneai sa visezi in post. Cheesecake-ul de post este pe baza de caju si lapte de cocos si are exact consistenta aceea cremoasa si fina la care ravnesti.

Iata reteta pentru mini cheesecake de post, din care iti ies circa 12 mini prajiturele delicioase!

Cheesecake de post: ingredientele de care ai nevoie

Aceasta reteta este usor de facut si, pe deasupra, nu contine gluten, asa ca oricine o poate incerca. In plus, cheesecake-ul de post este mult mai sanatos decat cel clasic si are mai putine calorii, dar mai multi nutrienti. 

Ingrediente pentru blat:

- 175 g curmale (fara samburi) lasate la inmuiat in apa cinci minute, apoi scurse;

- 150 g nuci crude.

Ingrediente pentru crema:

- 220 g caju crud, lasat la inmuiat in apa cu 4-5 ore inainte, apoi scurs;

- sucul de la o lamaie;

- 80 ml ulei de cocos in stare lichida;

- 120 ml + 2 linguri de lapte de cocos (cel mai gras);

- 120 ml sirop de agave sau de artar.

Ingrediente pentru topping:

- 100 g afine (proaspete sau congelate);

- 3 linguri de sos de caramel.

Mini cheesecake de post: mod de preparare

1. Adauga curmalele in blender si proceseaza-le pana se maruntesc si formeaza un "ghem". Scoate-le din blender si pune-le deoparte.

2. Adauga nucile in blender si proceseaza-le pana se maruntesc si obtii o compozitie nisipoasa. Adauga curmalele si mai blenduieste pana obtii un aluat destul de moale. Daca observi ca este prea uscat, mai adauga cateva curmale si proceseaza pana obtii o compozitie lipicioasa si flexibila. Poti sa adaugi si un varf de cutit de sare, pentru a accentua gustul. 

3. Unge cu putina grasime o tava pentru briose. Pentru a scoate cheesecake-ul mai usor din forme, tapeteaza-le cu hartie pergamentata, astfel incat aceasta sa depaseasca putin marginea formei si tu sa poti sa tragi de ea cand vrei sa scoti cheesecake-ul. 

4. Ia o lingura de aluat si preseaza-l in forma, cu degetele. Foloseste fundul unul paharel mic daca vrei sa il presezi bine si sa fie uniform distribuit aluatul. Pune tava la congelator, pentru ca aluatul sa se intareasca. 

5. Pune toate ingredientele pentru crema intr-un blender si proceseaza-le pana obtii o compozitie fina, omogena. Pont: cand desfaci conserva de lapte de cocos, ia doar crema de la suprafata si foloseste lichidul de la baza pentru altceva. Astfel, daca folosesti doar laptele solid, vei obtine o crema cu o textura aparte, exact ca cea a cheesecake-ului. 

6. Gusta totul si mai adauga arome dupa preferintele tale. Poti sa adaugi unt de arahide pentru un gust special. Pune un supliment de sirop de agave daca ti se pare ca e prea tare crema. Cand e gata, distribui-o in mod egal in formele de briose. Tranteste tava de cateva ori de masa, ca sa iasa bulele de aer din crema. Apoi acoper-o cu folie alimentara si lasa cheesecake-ul la congelator pana se intareste (cam 4 ore). Mini cheesecake-urile se servesc cu afine si sos de caramel. Pot fi mancate direct din congelator sau scoase cu 10 minute inainte, pentru a se mai inmuia. 

Pofta buna!

Incearca si tu acest cheesecake de post si cu siguranta vei incepe sa apreciezi si retetele vegane!

Sursa reteta:  vegan-magazine.com

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.