Rețete delicioase
Înapoi la

Prăjitura Karo, un deliciu fără coacere

Prăjitura Karo, un deliciu fără coacere

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Prăjitura Karo, un deliciu fără coacere

Caracteristici

Nu crezi că este posibil să obții un desert delicios în doar jumătate de oră? Îți spulberăm orice dubiu! Înseamnă că nu ai preparat prăjitura Karo până acum. Ți-am spus că nu necesită coacere?

Nu te mai ținem în suspans, ci îți oferim ingredientele și metoda ei de preparare.

Ingrediente necesare pentru prăjitura Karo

Primul strat

- o cană și jumătate de biscuiți mărunțiți bine;

- o cană de fulgi de cocos;

- patru linguri de cacao;

- o jumătate de cană de zahăr;

- 200 g de unt.

Al doilea strat

- o jumătate de ceașcă de unt (la temperatura camerei);

- 3 linguri de smântână;

- două linguri de pudră de budincă de vanilie;

- două cești de zahăr pudră.

Al treilea strat

- 250 g de ciocolată;

- o lingură ori două de ulei (opțional  - pentru a oferi luciu glazurei).

Cum prepari prăjitura Karo

Pentru început, mărunțește biscuiții. După aceea, amestecă untul cu zahăr și insistă până se topesc cristalele, apoi adaugă cacaua, fulgii de cocos și biscuiții mărunțiți. Omogenizează compoziția până obții un fel de aluat, după care întinde o foaie de copt într-o tavă și răstoarnă amestecul în ea. Întinde-l și presează-l până acoperi fundul tăvii. Ai grijă că grosimea lui trebuie să fie aceeași pe toată lungimea tăvii.

Ca să pregătești al doilea strat, combină untul, smântână și pudra de budincă de vanilie. După ce ai amestecat bine, pune și zahărul pudră. Omogenizează din nou amestecul, apoi întinde-l peste primul strat al desertului.

Până pregătești al treilea strat al prăjiturii Karo, pune tava în frigider și las-o la rece. Topește ciocolata, de preferat un sortiment simplu, la bain-marie. Ca să oferi luciu glazurii, adaugă o lingură ori două de ulei în ea. De asemenea, poți să înlocuiești uleiul cu unt, în funcție de ce ai la îndemână și de preferințe. Amestecă totul bine, apoi scoate tava din frigider și întinde glazura pe deasupra.

Introdu din nou prăjitura Karo în frigider și mai las-o acolo timp de jumătate de oră. La servire, tai-o după preferințe și delectează-te cu ea în voie.

Nu mai trebuie să ai nicio îndoială că vei face furori atunci când vei pregăti prăjitura Karo. Cei dragi vor fi de-a dreptul încântați de rezultatul tău culinar. Nici măcar nu le va veni să creadă că este făcut fără coacere și că nu ți-a luat mai mult de 30 de minute.

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (57)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.