Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Prajitura Budapesta cu cafea: desertul care nu iti da pace

Joi, 22.10.2015
de Viorica Ghinea

Un desert pe placul oricui, prajitura Budapesta nu dezamageste niciodata. Cunoscuta si sub denumirea de „prajitura televizor", ea a avut parte de o multime de interpretari gastronomice de-a lungul timpului. Astazi iti spunem secretul unui desert mai sofisticat. Indiferent ca esti iubitoare de cafea ori nu, vei adora aceasta reteta ispititoare si revigoranta. Iata de ce ingrediente ai nevoie si care este metoda de preparare a prajiturii Budapesta!

prajitura_budapesta

Ingrediente necesare pentru prajitura Budapesta cu cafea

Pentru aluat:

- 3 cani de faina;

- o lingurita si jumatate de praf de copt;

-  o lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu;

- un praf de sare;

- 170 g de unt la temperatura camerei;

- doua lingurite de esenta de vanilie;

- o cana si jumatate de zahar;

- 3 oua;

- doua cani de smantana;

Pentru umplutura:

- o lingura de scortisoara;

- o lingura ori doua de cafea;

- 3 linguri de stafide;

- o cana de nuci prajite;

- 150 g de zahar brun;

Pentru glazura:

- doua cani de zahar;

- o lingurita de extract de vanilie;

- 2-3 linguri de lapte cald

Cum prepari prajitura Budapesta cu cafea

Pentru inceput, pregateste umplutura pentru prajitura Budapesta. Combina zaharul cu scortisoara si cacaua intr-un bol, apoi incorporeaza stafidele si nucile taiate marunt si lasa compozitia deoparte.

Dupa aceea, prepara si blatul pentru desert. Amesteca faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Amesteca untul cu mixerul pana se formeaza o crema, dupa care adauga esenta de vanilie si zaharul si continua sa mixezi inca doua minute. Adauga si oule, insa pe rand, amestecand dupa fiecare pana la incorporare.

Fixeaza mixerul pe viteza mica, apoi adauga ingredientele uscate (amestecul de faina) in trei etape, smantana - in doua etape, si amesteca de fiecare data pana cand obtii o compozitie cremoasa.

Intinde un strat subtire de unt pe fundul unei tavi, de preferat una rotunda, apoi toarna putin aluat si presara o parte din amestecul de nuci si stafide, tinand cont ca trebuie sa il imparti in trei. Repeta procedeul pana cand obtii 4 straturi de aluat si trei din mixul de nuci si stafide, ultimul fiind aluatul. Introdu tava in cuptorul preincalzit timp de 45 de minute ori pana observi ca este coapta prajitura.

Scoate tava din cuptor si las-o la racit timp de cateva minute, apoi pregateste glazura. Amesteca ingredientele recomandate pana cand obtii o pasta cremoasa. Rastoarna prajitura Budapesta pe un suport, apoi toarna glazura peste ea, lasand chiar sa se scurga, cat este inca fierbinte. Desertul poate fi servit imediat.

Prajitura Budapesta cu cafea este o ispita culinara careia cu greu ii poti rezista. Aroma si gustul ei sunt cuceritoare si nu lasa loc de interpretari in bucatarie: este delicioasa sau este... delicioasa.

Sursa foto: davebakes.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (6)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016