Rețete delicioase Înapoi la

Prajitura cu Fanta: un desert surprinzator cu doua modalitati de preparare

Joi, 19.11.2015
de Anca Toma

Este cat se poate de reala si chiar cunoscuta. Nu are doar culoarea sucului Fanta, iar numele nu ii este datorat altor coincidente de gust sau aspect. Prajitura cu Fanta este un desert special in compozitia caruia chiar se gaseste aceasta populara bautura racoritoare. Daca exista Prajitura Coca-Cola, cum sa o ratam pe cea cu Fanta?

Stim ca Fanta este o bautura carbogazoasa si ca nu putem sari peste nenumaratele indicatii de-a nu consuma astfel de minunatii in mod regulat, dar de data asta nu facem excese. Va dam putina libertate si sansa de-a fi creative cu doua variante de prajitura cu Fanta: una cu frisca si una cu branza si budinca! Ambele sunt retete simple, iar rezultatul este de fiecare data un desert racoros si insiropat care ne aminteste de poftele copilariei.

Prajitura cu Fanta si branza de vaci si budinca - un cheesecake trasnit

prajitura cu fanta

Aceasta este probabil cea mai interesanta versiune de prajitura cu Fanta. Este un cheesecake cu o crema-jeleu speciala pe baza de Fanta care pastreaza gustul plin de amintiri al sucului si il combina cu un blat pufos si insiropat si branza cremoasa de vaci.

Pentru a prepara blatul prajiturii cu Fanta si branza de vaci si budinca aveti nevoie de:

- 6 oua

- 6 lingurite de zahar

- 2 lingurite de cacao

- o jumatate de cana de ulei

- 6 lingurite de faina

- 2 lingurite de praf de copt

Pentru a prepara crema de branza din prajitura cu Fanta aveti nevoie de:

- 2 cani de branza de vaci

- 6 albusuri de oua

- 10 linguri de zahar

- 1 cana de unt

-1 1 lingurita de extract sau esenta de vanilie

- 5 linguri de zahar pudra

Si, evident, pentru a prepara „glazura" dulce de Fanta, aveti nevoie de:

- 3 cani de Fanta de portocale

- 80 g de praf de budinca cu gust de vanilie

Avem toate ingredientele la indemana - ne apucam de treaba. Iata cum se prepara, pas cu pas, prajitura cu Fanta si branza de vaci!

 

1. Folosind ingredientele pentru blat: amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si apoi adaugam toate celelalte ingrediente. Vrem sa obtinem un amestec cremos, iar cand ajungem la consistenta aceasta turnam blatul intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Bagam tava la cuptor dupa ce setam o temperatura de aproximativ 190 grade Celsius si asteptam sa capete putina culoare, sa se rumeneasca.

2. Folosind ingredientele pentru crema de branza: batem albusurile de oua cu zaharul intr-un bol. Intr-un alt vas amestecam bine untul cu zaharul pudra si adaugam apoi branza dulce de vaci. Amesteca apoi continutul celor doua boluri, incorporand usor spuma de albusuri.

3. Folosind ingredientele pentru glazura de Fanta: pastreaza putin suc Fanta deoparte si pune restul la fiert. Foloseste sucul pastrat pentru a-l amesteca cu pudra de budinca cu gust de vanilie. Apoi toarna amestecul peste sucul pus la fiert si invarte pana se ingroasa budinca.

4. Acum asamblam prajitura cu Fanta: Dupa ce blatul s-a racit, turnam crema de branza deasupra si o intindem uniform, apoi turnam deasupra acel jeleu din suc Fanta, netezind bine suprafata. Nu-i as aca a fost foarte simplu?

Aceasta varanta de cheesecake cu Fanta este usor de preparat, iar rezultatul e tare gustos si arata tentant.  

Prajiura cu Fanta, frisca si piersici - reteta nemteasca

Chiar n-ai cum sa nu mananci doua portii din prajitura aceasta. Sa vedem cum se prepara prajitura Fanta fara branza, de data aceasta, si va veti convinge!

prajitura cu fanta

Pentru a prepara prajitura cu Fanta, frisca si piersici aveti nevoie de:

- 4 oua

- 2 cani de sahar

- 3 cani de faine

- o cana de ulei de floarea soarelui

- o sticluta de esenta aromata de portocale (insa daca nu gasiti in supermarket va puteti lipsi de ea)

- o cana si jumatate de suc Fanta

- doua lingurite de praf de copt

- o lingurita de esenta de vanilie (optional)

- cateva piersici din compot (dupa gust)

- o cana de frisca proaspata

- zahar pudra

Metoda de preparare pentru prajitura cu Fanta si frisca

1. Incepem, desigur, cu blatul. Amestecati ouale, zaharul, esenta de vanilie si uleiul, apoi incorporati usor faina si Fanta, amestecand bine. La final, adaugati si praful de copt si turnati amestecul in tava de copt, fara sa o ungeti. Lasati blatul sa se coaca vreme de 30-45 de minute la 170-180 de grade Celsius, apoi verificati daca e gata cu o scobitoare. Lasati blatul la rece.

2. Pentru a prepara crema prajiturii cu fanta si frisca trebuie doar sa amestecati frisca batuta bine cu zaharul pudra. Cand blatul e rece, acoperiti-l cu bucati de piersici din compot, apoi turnati frisca indulcita deasupra si uniformizati suprafata prajiturii cu Fanta.

A doua varianta are Fanta in compozitia blatului, spre deosebire de reteta care incorporeaza sucul intr-o crema speciala. Si, dupa cum v-ati dat deja seama, este si mai simpla decat prima!

Prima varianta pare mai insiropata, mai cremoasa, dar a doua are piersici in compozitie. Ambele combinatii sunt tentante si nimeni nu va ghici de unde vine gustul acela unic de suc de portocale. Amuza-te privindu-ti invitatii incercand sa isi dea seama ce anume da acea aroma memorabila Prajiturii cu Fanta!

Sursa foto: ibaketoday.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (7)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016