Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Prajitura cu morcov de post cu frosting din lapte de cocos

Joi, 17.12.2015
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prajitura cu morcov de post cu frosting din lapte de cocos

Caracteristici

Prajiturile sunt printre putinele delicii cu care ne delectam in aceasta perioada plina de restrictii. In gospodariile in care pe masa trebuie sa existe ceva bun si dulce, este de neconceput ca postul sa insemne si abtinere de la deserturi. Din fericire, exista foarte multe dulciuri vegetariene pe care te poti baza, iar un astfel de desert este prajitura cu morcovi si cu frosting de cocos!

Prajitura cu morcov de post

Prajitura cu morcov de post este pufoasa si in acelasi timp consistenta, iar gustul este unul irezistibil. Frostingul de cocos are o textura foarte fina, care o completeaza perfect pe cea a prajiturii. In total, aceasta reteta dureaza o ora si 20 de minute pentru a fi dusa la bun sfarsit. 

Ingrediente:

- 280 g faina alba;

- 3 lingurite de praf de copt;

- 1 lingurita de bicarbonat;

- 3 lingurite de scortisoara;

- 1 jumatate de lingurita de nucsoara;

- 1 lingurita de sare;

- 120 ml piure de mere;

- 240 ml lapte de migdale;

- 2 lingurite de vanilie;

- 200 g zahar granulat;

- 120 ml ulei de cocos;

- 500 g morcovi dati pe razatoare;

- o conserva mare de lapte de cocos, tinut la frigider peste noapte;

- cateva linguri de sirop de artar sau de zahar pudra.

Cum se prepara prajitura cu morcov de post:

1. Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu putina grasime o tava de 18x26 cm. 

2. Amesteca intr-un vas mare faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si sarea. 

3. Intr-un vas separat, amesteca piureul de mere, laptele de migdale, vanilia, zaharul granulat si uleiul de cocos incalzit in prealabil, astfel incat sa fie lichid.  

4. Adauga ingredientele uscate peste cele umede si amesteca foarte bine, pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi morcovii rasi si mai amesteca putin, dar nu foarte mult. 

5. Toarna compozitia in tava si introdu-o la cuptor pentru 30-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea (atunci cand bagi scobitoarea in prajitura, iese curata, fara aluat pe ea). Inainte de a adauga frostingul, lasa prajitura la racit complet. 

6. Ia conserva de lapte de cocos, desfa-o si scoate doar partea solida. Este important sa nu o agiti inainte, pentru ca partea lichida trebuie sa fie separata de cea solida. Amesteca bine laptele de cocos cu un mixer, pana devine mai cremos, apoi adauga siropul de artar sau zaharul pudra, astfel incat sa iasa cat de dulce vrei tu. La sfarsit vei obtine o crema pufoasa si delicioasa pe care o poti intinde peste prajitura cu morcovi. Presara niste scortisoara peste si esti gata!

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta prajitura cu morcov de post? Esti tentata sa o incerci cu prima ocazie?

Sursa reteta: loveandlemons.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016