Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura dinte de negru, desertul pe care trebuie sa il incerci macar o data in viata!

Prajitura dinte de negru, desertul pe care trebuie sa il incerci macar o data in viata!

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
45-60 minute
Prajitura dinte de negru, desertul pe care trebuie sa il incerci macar o data in viata!

Caracteristici

Te provocam sa prepari un desert a carui denumire nu suna deloc ispitor, insa vei avea o surpriza de proportii la final. Pe cat suna de bizar ori de amuzant numele lui, pe atat este de delicios. Daca nu ne crezi, atunci trebuie sa incerci si tu prajitura dinte de negru.

Afla mai jos care sunt secretele prepararii acestui desert incantator!

Prajitura cu blat de cacao si crema alba asezata pe un blat alb

Ingrediente pentru prajitura dinte de negru

Pentru blat:

  • 200 g de faina;
  • 200 g de zahar;
  • 4 galbenusuri;
  • 250 g de unt;
  • o jumatate de cana de lapte;
  • 3 linguri de cacao;
  • un pliculet de zahar vanilat;
  • un pliculet de praf de copt.

Pentru bezea:

  • 4 albusuri;
  • 200 g de zahar;
  • putina sare.

Pentru sirop:

  • 3 linguri de apa;
  • doua linguri de zahar;
  • o lingura de cacao.

Cum prepari prajitura dinte de negru

  1. Pentru pregatirea blatului, cel de negresa, se mixeaza ori se amesteca manual untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Dupa aceeea, adauga cele patru galbenusuri, laptele (la temperatura camerei), zaharul vanilat, cacaua si faina amestecata cu praf de copt. Dupa ce ai amestecat totul bine, toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ori unsa cu ulei si presarata cu faina, dupa care introdu-o in cuptorul preincalzit timp de 35-45 de minute. Atunci cand consideri ca este gata, scoate negresa din cuptor si testeaza blatul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, inseamna ca blatul este copt. In schimb, daca pe scobitoare sunt urme de compozitie, inseamna ca blatul trebuie sa mai stea putin in cuptor.
  2. Pana se mai raceste blatul de negresa, pregateste bezeaua. Bate albusurile tare cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul si continua procedeul. Atunci cand nu mai simti cristalele de zahar, pune bezeaua la bain-marie, adica la baie de aburi. Continua sa amesteci compozitia pana se leaga mai bine, apoi las-o deoparte la racit.
  3. Urmeaza prepararea siropului pentru prajitura dinte de negru. Pune toate ingredientele intr-un tigaie mica si fierbe-le pana cand zaharul se topeste de tot.
  4. Asamblarea desertului se face cu cele trei elemente (blat, bezea, sirop) aflate la temperatura camerei. Intinde bezeaua peste blat cu ajutorul unei spatule ori al unui cutit cu lama mai groasa. Dupa aceea, poti sa intinzi pe toata suprafata bezelei siropul de cacao ori doar sa o stropesti cu el, apoi sa realizezi niste forme cu moturi cu ajutorul unei furculite. Tot ce a mai ramas de facut este sa tai desertul si sa te bucuri de textura si aroma lui.

Cu siguranta prajitura dinte de negru este un desert pe care orice femeie ar trebui sa il incerce macar o data in viata!

Te-ar putea interesa și: 15 greșeli pe care le facem cu toții când gătim ouă!

Articolul urmator
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.