Daca esti fan al torturilor diplomat, cu siguranta si aceasta reteta o sa te incante! E foarte buna, cremoasa, iar fructele in combinatie cu frisca sunt irezistibile. Spor la pregatit si savurat prajitura diplomat!
Prajitura diplomat
Ingrediente:
100g zahar
250g smantana groasa proaspata
100g coji de portocale din dulceata, bine scurse
30ml lichior de portocale
2 lingurite granule de gelatina dizolvate in 30ml apa
30ml lapte
200g frisca
300g fructe
Mod de preparare:
1. Cu 2 ore inainte de a pregati prajitura dizolva gelatina in trei linguri de apa si las-o deoparte. Amesteca smantana cu zaharul si cu laptele pana ce mixul devine o crema spumoasa.
2. Adauga cojile de portocale taiate in cuburi mici, gelatina foarte usor incalzita, dar bine dizolvata si lichiorul de portocale. Captuseste o forma de chec cu hartie cerata, apoi de jur-imprejur presara fructele.
3. Toarna crema la mijloc, niveleaza usor si pune-o la rece 1-2 ore. Inainte de servire, rastoarna din forma pe un platou lung, scoate hartia cu grija, niveleaza usor si decoreaza cu frisca.