Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura fara coacere cu biscuiti si ciocolata

Prajitura fara coacere cu biscuiti si ciocolata

Redactor Alexa Galgau

Cu cat este mai cald afara, cu atat vrei sa fii mai departe de aragaz si de cuptor, ceea ce nu inseamna ca nu te poti bucura de cat mai multe bunatati la rece. In vreme ce salatele sunt cele mai bune prietene ale tale in zilele caniculare, nu trebuie sa iti iei gandul de la deserturi, ci doar sa te adaptezi, pentru ca nu toate necesita pregatirea la cuptor.

Am ales pentru tine o reteta de prajitura fara coacere cu biscuiti si ciocolata, ca sa iti satisfaci rapid pofta de dulce!

Prajitura fara coacere cu biscuiti si ciocolata

Ingrediente pentru blat:

- 100 g de unt;

- 175 ml de lapte;

- 130 g de zahar;

- 4 linguri de pudra de cacao;

- 320 g de biscuiti disgestivi (sau de care preferi).

Ingrediente pentru icing:

- 130 ml de frisca lichida;

- 110 g de ciocolata amaruie.

Pentru a decora prajitura, poti folosi fistic, migdale sau alune de padure. 

Mod de preparare:

1. Intr-o cratite cu maner, topeste untul complet, pana cand devine lichid, apoi adauga laptele si zaharul si amesteca bine cu un tel, pana se imbina toate ingredientele. 

2. Adauga pudra de cacao si amesteca din nou, pana cand se dizolva si obtii o compozitie omogena. Pune crema deoparte si las-o la racit la temperatura camerei. 

3. Marunteste biscuitii (nu trebuie sa fie zdrobiti, ci doar rupti in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari sunt). 

4. Adauga peste ei sosul de ciocolata, apoi amesteca cu o mana cele doua ingrediente timp de cateva minute (foloseste o manusa de plastic, daca vrei sa nu te murdaresti, dar si ca sa fie totul mai igienic).

5. Pune crema cu biscuiti intr-o forma de prajitura cu fund detasabil si niveleaz-o cu mana sau cu fundul unui pahar. Pune prajitura la frigider timp de 30 de minute.

6. Pentru topping, pune frisca lichida intr-o tigaie pe foc mic, apoi adauga si cubuletele de ciocolata amaruie, amestecand in continuu din momentul cand aceasta incepe sa se topeasca. Ia tigaia de pe foc si continua sa amesteci pana se raceste crema. 

7. Toarna crema de ciocolata pentru prajitura de biscuiti si cacao, apoi niveleaza toppingul cu o lingura si decoreaza desertul cu nuci, alune, fructe sau chiar si cocos. Ca sa fie delicioasa, las-o la rece peste noapte.

Pofta buna!

Cu aceasta prajitura fara coacere cu biscuiti si ciocolata nu numai ca iti satisfaci pofta de dulce, dar vei fi scutita si de corvoada de a aprinde cuptorul cand mercurul din termometre deja este iritant de ridicat. 

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.