Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura razuita de post: un deliciu dietetic cu mere

Prajitura razuita de post: un deliciu dietetic cu mere

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Prajitura razuita de post: un deliciu dietetic cu mere

Caracteristici

Perioada postului este excelenta nu doar pentru purificarea sufletului, ci si a corpului, pentru ca ne abtinem de la multe alimente pline de toxine. Cu toate acestea, e greu sa stai atata timp fara sa te bucuri macar de un desert, mai ales daca esti o persoana pofticioasa si o iubitoare impatimita de dulciuri. Ca sa nu calci stramb si sa tii postul asa cum trebuie, iti propunem sa incerci o reteta luata din popor: prajitura razuita. Varianta propusa mai jos este de post, asa ca o poti incerca linistita.

Prajitura razuita de post

Ar trebui, de fapt, sa ne bucuram ca tinem post, pentru ca inseamna ca mai dam jos cateva kilograme nedorite, in special daca ne gandim ca de sarbatori urmeaza sa facem cateva excese, asa ca o cura mai restrictiva e binevenita. Cu toate acestea, e inuman sa nu iti faci chiar nicio placere. Persoanele indragostite de dulciuri sufera cel mai mult cand tin diete, dar cand e post se pot, totusi, bucura de cateva bunatati minunate. Incearca prajitura razuita si spune-ne ce parere ai despre aceasta reteta exceptionala de post!

Ingrediente (pentru 2 tavi mari):

- 600 g faina;

- 500 g margarina;

- 300 g zahar;

- gem de gutui;

- putina sare;

- nuca;

- 40 linguri de ulei;

- apa foarte rece, de la frigider;

- 8 mere. 

Mod de preparare:

1.  Se cerne faina intr-un vas incapator si se adauga peste ea jumatate din cantitatea de zahar, margarina, putina sare si apa rece, cat sa obtii un aluat flexibil, care nu se lipeste de degete. Acesta trebuie framantat bine, apoi trebuie impartit in doua bucati inegale: una de 1/3 si una de 2/3.

2. Ia bucata mare de aluat si intinde-o astfel incat sa poti sa pui o foaie la baza tavii in care vei coace prajitura. Tava trebuie unsa putin cu ulei si tapetata apoi cu faina, inainte de a pune aluatul, baza prajiturii.

3. Unge uniform foaia, pe toata suprafata ei, cu gem de gutui. Spala merele si curata-le de coaja, apoi da-le pe razatoare si pune-le intr-un strat nou, deasupra gemului. Daca vrei un gust mai intens, poti sa presari merele cu putina scortisoara.  Acum este momentul sa folosesti restul de zahar, care se amesteca cu miez de nuca maruntit si se presara deasupra stratului de mere. 

4. Ultima parte este cea in care adaugi aluatul razuit, de la care provine numele prajiturii. Da pe razatoare bucata de aluat mai mica si apoi presara aluatul peste prajitura. Pune prajitura razuita in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si las-o circa 20-25 de minute, pana devine rumena si apetisanta. 

Prajitura razuita de post merge de minune cu cafeaua de dimineata si este o alegere ideala pentru pofticiosii care tin post!

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.