Rețete delicioase Înapoi la

Prajitura zi si noapte, desertul de care nu te vei mai satura!

Marţi, 08.03.2016
de Viorica Ghinea

Cum stii ca ai pregatit un desert de nota zece? Atunci cand platoul de servire ramane gol de la inceput. Cu siguranta iti doresti sa cunosti reteta unui astfel de preparat, cea care iti asigura garantat succesul in bucatarie, asa ca noi iti oferim o comoara culinara: prajitura „zi si noapte”.

Iata cum poti sa obtii acest desert delicios si aromat!

prajitura zi si noapte

Ingrediente pentru prajitura „zi si noapte”

Pentru blat:

- 120 g de faina;

- 5 oua;

- 35 g de cacao de calitate (aproximativ doua linguri rase);

- doua linguri de apa rece;

- 100 g de zahar;

- un plic de praf de copt;

- un plic de zahar vanilat;

- un praf de sare.

Pentru crema:

- 3 oua;

- 100 g de zahar;

- 150 ml de lapte;

- 10 g de gelatina (ori alt produs de ingrosare);

- 500 g de frisca;

- esenta de vanilie ori de migdale.

Cum prepari prajitura „zi si noapte”

Pentru inceput, pregateste blatul. Mai intai separa galbenusurile de albusuri, dupa care bate-le pe ultimele impreuna cu zaharul, pana cand se formeaza o spuma. Separat, amesteca galbenusurile cu apa, zahar vanilat si un praf de sare. Dupa ce ai amestecat bine albusurile, toarna-le cu grija peste compozitia de galbenusuri. Dupa aceea, adauga treptat faina, in care ai pus praful de copt, si cacaua. Pune compozitia obtinuta intr-o tava pregatita cu hartie de copt si introdu-o in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute. Inainte sa o scoti de tot din cuptor, nu uita sa faci testul cu scobitoarea, care te ajuta sa afli daca blatul este copt ori mai trebuie sa stea la foc.

Intre timp, pregateste crema pentru prajitura „zi si noapte”. Pune gelatina inmuiata in lapte rece, apoi adauga zaharul si ouale si amesteca putin. Pregateste compozitia prin metoda bain-marie, adica la aburi, amestecand din cand in cand in ea pana se ingroasa suficient. Dupa aceea, las-o la racit si adauga mai tarziu frisca batuta si esenta de vanilie ori de migdale. Omogenizeaza compozitia la final.

Dupa ce s-a racit blatul, intinde crema peste el intr-un strat gros, apoi presara pe deasupra, pas optional, cacao ori nuca de cocos. De asemenea, poti pune fructe de padure la servire, pentru un aspect cat mai interesant. Ultimul pas il reprezinta introducerea prajiturii „zi si noapte” in frigider pentru cateva ore.

Prajitura „zi si noapte” este unul dintre acele deserturi care iti asigura succesul in bucatarie, fara sa depui prea mult efort in acest sens. Nu trebuie sa fii o experta pentru a te bucura de farmecul acestei retete delicioase!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (5)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016