Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Pregateste un tort absolut delicios cu ciocolata si bere Guinness!

Vineri, 02.10.2015
de Andreea Baluteanu
Tortul cu ciocolata si bere Guinness este un desert de care te vei indragosti fulgerator si iremediabil, si care se va transforma in solutia la care vei apela cu un apetit nestavilit, de cate ori ai pofta de ceva dulce, nepermis si decadent!

Cum sa prepari apetisantul tort de ciocolata si bere Guinness

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:



Pentru blat:

unt pentru tava
1 pahar bere Guinness
10 linguri de unt
¾ cana* de cacao neindulcita
2 cani de zahar
¾ cana de smantana acra
2 oua mari
1 lingura de vanilie
2 cani de faina
2 si ½ lingurite de bicarbonat de sodiu

*Foloseste pentru toate masuratorile o cana de 240 ml.

Pentru crema:
1 si ¼ cana zahar pudra
250g de crema de branza, la temperatura camerei
½ cana de smantana lichida

Pe cat este de bun, pe atat de usor de facut se dovedeste tortul de ciocolata si bere Guinness. Incepe prin a preincalzi cuptorul la 175 grade Celsius si pune deoparte o forma de tort de 180 cm in diametru, pe care o alinti cu un pic de unt si o acoperi cu hartie de copt.

Intre timp, pune o cratita la foc mediu si topeste untul in berea Guinness. Indeparteaza de pe foc si adauga cacaua si zaharul fin, apoi bate cu telul, pana ce obtii un amestec omogen.

Separat, intr-un bol, bate ouale bine cu smantana acra si vanilia si adauga peste compozitia cu bere Guinness. Iti mai ramane sa incluzi faina si bicarbonatul de sodiu; dupa ce le-ai amestecat bine bine si pe acestea, toarna in forma de tort si niveleaza, apoi pune la cuptor, pentru circa 45 de minute. Testul cu scobitoarea iti va fi util, pentru a decide daca tortul tau cu ciocolata si bere Guinness este gata!

Acum este randul delicioasei creme! Mixeaza zaharul pudra cu crema de branza si smantana lichida, pana ce obtii un amestec matasos, cat sa iti lase gura apa.

Scoate tortul cu ciocolata si bere Guinness de la cuptor, si orneaza-l cu crema din belsug, pana ce incepe sa semene cu spuma consistenta, delicioasa de deasupra berii!

Nu ne ramane decat sa iti uram pofta buna, pentru ca suntem siguri ca te vei intoarce cu drag la acest tort, de cate ori ai pofta de ceva decadent si dulce!

Surse foto: cooking.nytimes.com, loveswah.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016