Rețete delicioase
Înapoi la

Rețetă de cheescake marmorat, un deliciu cu dovleac cum n-ai mai mâncat până acum

Rețetă de cheescake marmorat, un deliciu cu dovleac cum n-ai mai mâncat până acum

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețetă de cheescake marmorat, un deliciu cu dovleac cum n-ai mai mâncat până acum

Caracteristici

Cheesecake-ul este unul dintre deserturile cele mai îndrăgite din lume, așa că nu este de mirare că au apărut nenumărate variații ale rețetei originale, spre deliciul iubitorilor de dulciuri. Cele mai multe tipuri de cheesecake-uri sunt făcute cu fructe, deoarece acestea merg de minune cu crema de brânză, dar există și rețete care îmbină ingrediente inedite, iar una dintre ele este cea de cheesecake marmorat cu dovleac, cu blat din biscuiți cu ghimbir.

Încearcă aceasta rețetă deosebită de cheesecake și vei descoperi un nou desert perfect pentru orice ocazie!

Rețetă de cheesecake cu dovleac

Chiar și persoanele care nu consumă multe dulciuri adoră cheesecake-ul, pentru că nu are acel gust dulce prea intens, ci este echilibrat din punctul de vedere al aromei și merge de minune și cu fructe sau sosuri de fructe acrișoare, care îl fac să fie un desert ușor și fresh. Cheesecake-ul cu dovleac este perfect pentru zilele friguroase de toamnă sau iarnă, iar combinația de gusturi dintre dovleac, ghimbir și scorțișoară este una cu care nu poți da greș.

Ingrediente:

  • 150 g biscuiți cu ghimbir;
  • 75 g nuci pecan, tăiate fin;
  • 70 g unt topit;
  • 250 g cremă de brânză înmuiată;
  • 150 g zahăr alb;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 3 ouă;
  • 200 g dovleac de la conservă;
  • 1 linguriță de scorțișoară;
  • 1/4 linguriță de nucșoară.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Pune biscuiții de ghimbir într-o pungă sigilabilă si zdrobește-i cu o conservă sau cu un alt obiect greu, apoi pune firimiturile într-un vas mediu, alături de nucile pecan și untul topit. Folosește un mixer pentru a omogeniza compoziția și a obține un aluat sfărâmicios, de consistența nisipului, apoi presează acest blat pe fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm. Pune-l la cuptor 10 minute, apoi pune-l la răcit.

  2. Pune crema de brânză într-un vas mediu, alături de 100 g de zahăr și de vanilie, apoi amestecă totul cu mixerul până se dizolvă zahărul și crema devine foarte fină. Adaugă câte un ou o dată, mixând bine de fiecare dată. Scoate o cană de cremă din această compoziție, apoi adaugă 50 g de zahăr, dovleacul, scorțișoara și nucșoara la crema rămasă.

  3. Întinde crema cu dovleac in blatul de ghimbir, uniformizând-o cu o spatulă, apoi pune restul de cremă din loc în loc, cu o lingură. Ia un cuțit și mișcă-l prin crema de cheesecake pentru a crea modelul marmorat.

  4. Pune cheesecake-ul la cuptor 55 de minute, până crema devine solidă. Scoate-l din cuptor, dă cu cuțitul pe marginea cheesecake-ului pentru a-l dezlipi de tavă și lasă-l să se răcească complet înainte de a-l scoate. Pune-l la răcit cel puțin 4 ore înainte de a-l servi.

Cu o astfel de rețetă de cheesecake vei da lovitura, fiind un desert foarte inspirat și pentru masa de sărbători, dar și pentru o masă simplă în familie.

Încearcă cheesecake-ul vegan dacă vrei să consumi mai puține calorii sau mini cheesecake cu Oreo, un deliciu care merge perfect cu lapte.

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.