Rețete delicioase
Înapoi la

Rețetă delicioasă de pere coapte cu cremă de mascarpone și espresso

Rețetă delicioasă de pere coapte cu cremă de mascarpone și espresso

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețetă delicioasă de pere coapte cu cremă de mascarpone și espresso

Caracteristici

Rețetele simple și gustoase sunt cele care ne atrag cel mai mult, pentru că ne permit să ne bucurăm de bunătăți, în ciuda programului haotic căruia fiecare dintre noi trebuie să îi facem față. Perele sunt niște fructe cu care ne-am putea delecta mereu, pentru că sunt dulci și gustoase, iar deserturile care le conțin sunt ușor de făcut, dar și foarte rafinate. Ai încercat vreodată combinația inedită și delicioasă între pere coapte, espresso și cremă de mascarpone? Dacă nu, te invităm să nu mai stai pe gânduri și să prepari și tu acest desert absolut divin!

Pere coapte cu cremă de mascarpone și espresso

Acest desert ușor te va cuceri cu îmbinarea inedită de gusturi și îți va da energie și voie bună chiar și în zilele friguroase. Din fericire, nu este o rețetă care să îți ocupe mult timp și nici nu necesită cunoștințe vaste în prepararea dulciurilor, așa că o poți încerca fără emoții cu prima ocazie.

Ingrediente pentru perele coapte:

  • 4 pere dulci, coapte;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 1 lingură de zahăr;
  • 2 linguri de apă;
  • 2 linguri de unt nesărat.

Ingrediente pentru crema de mascarpone:

  • 250 ml frișcă lichidă;
  • 1 esență de vanilie;
  • 227 g cremă mascarpone;
  • 70 g zahăr;
  • 2-3 linguri de cafea espresso, răcită.

Ingrediente pentru topping:

  • pudră de cacao;
  • fulgi de migdale rumeniți.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius. Curăță perele dacă preferi (dar lasă coaja dacă ai cumpărat pere organice), apoi taie-le în jumătate și scoate-le miezul. Pune perele cu fața în sus într-o tavă de copt și stropește-le cu sucul de lămâie, apoi presară uniform zahărul peste ele și pune câte un cubuleț de unt pe fiecare. Toarnă apă în tavă și pune perele la copt 30 de minute (stropește-le din când în când cu sucul care se formează în tavă, ca să nu se usuce). Apoi întoarce perele și mai lasă-le la copt 30 de minute, stropindu-le din când în când. Perele sunt gata când poți să înfigi cu ușurință cuțitul în cea mai groasă parte a lor. Scoate perele din cuptor și lasă-le la răcit complet.

  2. Ca să prepari crema de mascarpone, pune frișca lichidă într-un castron mic și adaugă vanilia în ea, apoi las-o la frigider cel puțin o oră. Înainte de a servi perele coapte, strecoară frișca într-un vas mai mare, adaugă crema de mascarpone și espresso-ul, bate compoziția cu un mixer pe viteză medie până se îmbină ingredientele, apoi mărește viteza și adaugă zahărul în timp ce bați crema, până se formează o compoziție spumoasă și pufoasă.

  3. Pune fiecare pară pe un pat de cremă de mascarpone și espresso și presară deasupra pudră de cacao și fulgi de migdale rumeniți.

Încearcă această rețetă minunată de pere coapte cu cremă de mascarpone și vei adăuga un nou deliciu pe lista deserturilor preferate!

Descoperă și cum să faci cea mai bună tartă cu pere caramelizate!

Articolul urmator
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.