Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de mousse de cocos: cel mai aromat rasfat

Reteta de mousse de cocos: cel mai aromat rasfat

Redactor Alexa Galgau

Mousse-ul este unul dintre cele mai rafinate deserturi din lume, un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Aromele intense combinate cu textura fina, spumoasa transforma acest desert in preferatul multora, fiind excelent ca tort, dar si ca simpla prajitura ori deliciu la pahar. Daca esti indragostita de gustul de cocos, te invitam sa incerci o reteta simpla de mousse de cocos, incredibil de aromat!

Mousse de cocos

Mousse-ul de cocos se face incredibil de simplu, dar este un desert rafinat, potrivit chiar si pentru cele mai deosebite ocazii. Chit ca il faci pentru o aniversare sau pentru a-ti satisface o pofta, trebuie sa incerci aceasta reteta care nu are cum sa nu iti iasa!

Ingrediente pentru blat:

- 175 g unt la temperatura camerei;

- 175 g zahar pudra;

- 175 g faina alba 000;

- 3 oua;

- putina sare;

- coaja si zeama de lamaie, dupa gust.

Ingrediente pentru mousse: 

- 60 ml apa;

- 1 pliculet de gelatina;

- 360 ml lapte de cocos de la conserva;

- 100 g zahar + 1 lingura;

- 360 ml frisca;

- putina sare.

Prepararea blatului:

1. Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema groasa, dar omogena. Apoi se cerne faina peste si se mai amesteca pana la omogenizare. 

2. Se bat ouale usor, apoi se adauga peste aluat, alaturi de zeama de lamaie, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare. Se amesteca bine de tot.

3. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20x25 cm in care se toarna apoi aluatul si se niveleaza cu o spatula sau cu o lingura. Se lasa blatul la cuptor circa 30-35 de minute, pana capata o culoare aurie. Se scoate si se lasa la racit, apoi se decupeaza formele rotunde cu inelele pentru mousse (sau cu inelul pentru tort, daca vrei sa faci un tort cu aceasta reteta).

Prepararea mousse-ului:

1. Se lasa gelatina la inmuiat in apa aproximativ 5 minute. Intre timp, se pune laptele de cocos intr-o cratita, alaturi de zahar si sare, pe foc mediu. Se amesteca pana se omogenizeaza. 

2. Se ia de pe foc laptele de cocos indulcit, se adauga gelatina in el si se amesteca pana se incorporeaza. Este foarte important ca laptele sa nu clocoteasca, pentru ca strica gelatina. Se lasa deoparte acest amestec circa 15-20 de minute, pana se raceste. 

3. Intre timp, se bate frisca lasata inainte la congelator 15 minute. Dupa ce se intareste, se adauga lingura de zahar si se mai mixeaza putin, pana devine putin mai tare. Apoi se incorporeaza in laptele de cocos, mai intai un sfert din cantitate, dupa aceea toata frisca ramasa. Se amesteca usor pana la omogenizare. In acest punct este important ca laptele de cocos sa fie racit, altfel se va branzi frisca. 

4. Se toarna mousse-ul in inelele speciale, la baza carora este pus blatul. Ca decor, poti lipi fructe pe peretele inelelor inainte de a turna mousse-ul. Pune inelele la frigider timp de cel putin 3 ore inainte de a servi mousse-ul. Ca idee de decor, poti sa folosesti pudra de cacao, cocos sau ciocolata alba si fructe. 

Pofta buna!

Mousse-ul de cocos merge de minune cu fructe de padure, cu mango sau cu lime, dar este excelent si ca atare, asa ca nu ezita sa incerci aceasta reteta simpla!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.