Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de tarta cu mere caramelizate, un desert de post de exceptie

Reteta de tarta cu mere caramelizate, un desert de post de exceptie

Viorica Ghinea, redactor

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Reteta de tarta cu mere caramelizate, un desert de post de exceptie

Caracteristici

Tarta cu mere caramelizate este un desert delicios atat rece, cat si cald, specific acestei perioade din an si nu numai. Reteta este usor de preparat si nu contine ingrediente costisitoare, ceea ce reprezinta un aspect important pentru orice gospodina care nu are mult timp liber la dispozitie, vrea sa faca economii si sa respecte postul.

Asadar, descopera pasii de preparare a retetei de tarta cu mere caramelizate!

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: 40-45 de minute
Timp total: maxim 75 de minute
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: redusa

tarta cu mere de post

Ingrediente necesare pentru tarta cu mere caramelizate

- 4-5 mere mari (galbene sau rosii);
- 250 g de faina;
- 200 g de margarina;
- o lingurita de scortisoara;
- un praf de sare;
- doua linguri de suc de lamaie.

 Faina alba -  3.57 lei

 Zahar -  4.93 lei

Pentru caramel

- 5-6 linguri de zahar;
- 100 g de margarina;

Pentru servit

-
frisca vegetala (de post)

Iata cum poti sa prepari o tarta cu mere caramelizate

Spala bine merele, decojeste-le si taie-le in felii mai groase. Caramelizeaza 5-6 linguri de zahar tos, apoi adauga margarina taiata bucatele si amesteca. Toarna compozitia intr-o tava, rotind-o  pana sosul imbraca interiorul ei. Aseaza si feliile de mar, stropeste cu suc de lamaie, presara scortisoara si introdu tava in cuptorul preincalzit.

Intre timp, pregateste blatul tartei cu mere caramelizate. Prepara un aluat din faina, margarina si putina sare. Framanta pana obtii un aluat faramicios, apoi adauga 50 ml de apa rece treptat, pentru a-l omogeniza. Modeleaza aluatul si formeaza o bila pe care o poti infasura intr-o folie de plastic si introdu-o in frigider.

Scoate tava din cuptor, acopera merele cu aluatul intins. Introdu recipientul in cuptor si tine-l aproximativ 20 de minute. Cand desertul este gata, scoate-l din cuptor si lasa-l la racit 10 minute, apoi rastoarna-l pe un platou. Decoreaza cu frisca atunci cand il servesti.

Prepara si tu o tarta cu mere caramelizate atunci cand vrei sa te rasfeti cu un desert aromat, crocant si delicios. Serveste alaturi de ceai pentru cele mai frumoase zile de post.

Sursa foto: food.com

 

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.