Rețete delicioase Înapoi la

Reteta delicioasa de cosulete cu nuca si caramel

Vineri, 19.02.2016
de Alexa Galgau

Una dintre cele mai savuroase combinatii de arome din cofetarie este cea dintre nuca si caramel, care pur si simplu nu te poate lasa indiferenta. Daca mai adaugi si putina ciocolata, obtii desertul perfect! Cosuletele cu nuca si caramel se apropie „periculos” de mult de perfectiune la capitolul gust, dar nici la aspect nu stau prea rau. Si cand stai sa te gandesti ca nu iti trebuie mai mult de o ora sa le pregatesti, parca nu mai ai niciun motiv sa nu te apuci de treaba cat mai repede!

Iata cum sa faci cele mai bune cosulete cu nuca si caramel, un desert savuros pe care toata lumea il va adora!

Cosulete cu nuca si caramel

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de gatire: 25 de minute

Informatii nutritionale (o bucata): 375 de calorii, 26.6 g de grasimi, 30.2 g de carbohidrati, 16 g de zaharuri, 1.4 g de fibre, 6.1 g de proteine

Ingrediente pentru cosulete/mini tarte:

- 120 g de unt;

- 200 g de faina;

- 2 linguri de nuci maruntite;

- un ou;

- 2 linguri de zahar;

- un varf de cutit de sare.

Ingrediente pentru umplutura de caramel:

- 6 linguri de zahar;

- 120 g de nuci rumenite la tigaie sau la cuptor, taiate in bucatele marunte;

- 120 g de unt;

- 3 galbenusuri amestecate cu 5 linguri de zahar.

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:

- 50 g de ciocolata neagra;

- o lingurita de unt;

- o lingurita de frisca lichida.

Mod de preparare:

1. Pentru a prepara cosuletele, amesteca sarea, zaharul si nucile macinate. Adauga untul la faina, folosind degetele pentru a le amesteca sau folosind un robot de bucatarie, pana cand capata o consistenta sfaramicioasa. Adauga apoi oul si amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia. Formeaza o bila de aluat, pune-o in folie alimentara si las-o la frigider cel putin 30 de minute. In acest fel aluatul va deveni fraged. Poti sa il lasi si peste noapte, daca ai timp.

2. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul din frigider si pune-l in forme de mini tarte. Apoi, infige furculita de cateva ori in aluat. Daca vrei sa fii sigura ca nu se umfla aluatul, pune in fiecare forma o bucata de hartie de copt si niste boabe de fasole sau cateva paste. Lasa tartele la cuptor circa 20-25 de minute sau pana cand devin aurii (timpul poate sa varieze in functie de cuptorul pe care il ai).

3. Cat se fac tartele/cosuletele, prepara umplutura de caramel. Amesteca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar, pana cand obtii o crema fina si de culoare deschisa. Intr-o cratita medie incinge zaharul pe foc mic, pana cand se topeste si capata culoarea maro deschis. Ai grija cand faci caramelul, pentru ca zaharul se arde foarte usor si poate capata gust amar. Culoarea trebuie sa fie destul de deschisa. Adauga nucile si untul si amesteca foarte bine. Dupa ce se topeste untul, ia cratita de pe foc si adauga amestecul din galbenusuri. Pune din nou cratita pe foc mic si amesteca incontinuu, pana cand obtii o crema groasa. Ia cratita de pe foc si mai amesteca timp de cateva secunde inainte de a umple tartele. 

4. Dupa ce ai umplut tartele, nu mai ramane decat sa faci glazura de ciocolata. Topeste ciocolata neagra la bain-marie, apoi adauga untul si frisca lichida, amestecand pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna imediat ciocolata peste cosuletele cu nuca.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta de cosulete cu nuca si caramel! Iti garantam ca va deveni rapid unul dintre deserturile tale preferate!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016