Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Rețete de prăjituri de sărbători: prepară și tu „Bijuteriile Crăciunului”, un deliciu fraged

Marţi, 29.11.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete de prăjituri de sărbători: prepară și tu „Bijuteriile Crăciunului”, un deliciu fraged

Caracteristici

În curând începe forfota specifică sărbătorilor de iarnă și atmosfera aceea de Crăciun după care toți suntem înnebuniți. După curățenia generală de iarnă, pe care o facem ca să îl întâmpinăm pe Moș Crăciun cuum se cuvine, urmează să ne facem lista cu toate mâncărurile pe care vrem să le pregătim cu ocazia acestei sărbători. Pe lângă sarmale, piftie, cozonac și alte bunătăți, te invităm să prepari și un desert nou, care se face foarte ușor și are un gust revigorant.

Încearcă una dintre cele mai rapide rețete de prăjituri de sărbători, „Bijuteriile Crăciunului”!

Prăjituri de sărbători: o rețetă rapidă

Masa de Crăciun trebuie să fie cât mai bogată, dar adevărul este că ți-ar mai trebui câteva perechi de mâini să o faci întocmai ca în reclame sau ca în filme. Totuși, dacă te bazezi pe preparate simple, pe lângă cele câteva complicate, vei reuși să realizezi o masă festivă de nota 10! Prăjitura „Bijuteriile Crăciunului” este un fel de chec cu fructe, ușor și pufos, pe care toată lumea îl va adora după o masă grea. Din această rețetă ies 12 porții a câte 180 de calorii fiecare.

Ingrediente:

  • 180 g făină albă;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • puțin bicarbonat de sodiu;
  • un vârf de cuțit de nucșoară;
  • 100 g unt;
  • 50 g zahăr brun;
  • 60 g zahăr alb;
  • 1 ou;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 150 g bucăți de ananas de la conservă;
  • 2 linguri de fulgi de migdale.

Mod de preparare:

  1. Unge o tavă de chec cu puțină grăsime și tapeteaz-o cu puțină hârtie pergamentată.

  2. Bate untul și zahărul cu un mixer, până obții o cremă pufoasă și fină, câteva minute bune. Apoi adaugă oul și amestecă în continuare foarte bine. Cerne deasupra făina, praful de copt și bicarbonatul, apoi adaugă restul ingredientelor: nucșoara, vanilia, ananasul și fulgii de migdale. După ce amesteci bine și obții un aluat omogen, toarnă-l în tava pregătită și lasă-l la congelator peste noapte.

  3. A doua zi, preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Scoate aluatul de la congelator și taie-l felii, apoi pune-le pe o hârtie de copt neunsă și lasă-le la cuptor circa 12 minute.

Poți să servești această prăjitură de sărbători cu sirop de ananas sau cu orice alt tip de sirop făcut în casă. O altă variantă este să prepari un sos de ananas delicios: pune într-o cratiță 200 g zahăr brun și 1 lingură de amidon, apoi toarnă peste acestea conținutul unei conserve de ananas de 240 g și amestecă foarte bine. Adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie și o linguriță de muștar Dijon. Lasă amestecul pe foc mediu, până începe să se îngroașe, amestecând încontinuu, apoi dă focul mai mic și mai amestecă timp de 1 minut. Acest sos poate fi servit și la friptură, dacă preferi o garnitură mai exotică.

Există nenumărate rețete de prăjituri de sărbători, însă avantajul acesteia este că e foarte ușor de făcut și nu cade greu la stomac.

Descoperă și cinci băuturi digestive pe care trebuie să le servești la masa de Crăciun!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016