Rețete delicioase
Înapoi la

Desert gustos: strudel dovleac cu adaos de caise confiate

Desert gustos: strudel dovleac cu adaos de caise confiate

Diana Sorescu

Nu m-au dat gata niciodata prajiturile cu umplutura de dovleac insa aceasta reteta m-a cucerit pe loc! Nu este un simplu strudel dovleac: atingerea fina de scortisoara, dulceata caiselor confiate si textura minunata a piscoturilor il fac deosebit. Incearca!

Strudel dovleac

Strudel dovleac

Ingrediente:

Aluat:
250g faina
3 linguri cu ulei
1 praf de sare
1 galbenus
125 ml apa calduta

Umplutura:
100g caise confiate
125 ml apa
750 g piure de dovleac
80 g stafide
70 g zahar brun
70 g alune sfaramate
30 g unt
zeama de lamaie
un pliculet de zahar vanilat
1 lingurita de scortisoara
50 g de piscoturi sframate
1 galbenus

Mod de preparare:

Mixeaza toate ingredientele pentru aluat si aseaza coca moale intr-un bol. Las-o sa se odihneasca cel putin 30 de minute intr-un mediu caldut.

Intr-o tigaie, la foc mic, pune bucatelele de caise confiate, apa, zaharul, untul, sucul de lamaie si piureul de dovleac. Completeaza cu praful de scortisoara, alunele si zaharul vanilat si amesteca gentil sosul.

Strudel dovleac

Pe un blat, intinde coca cu atentie. Presara pe deasupra piscoturile sfaramate. Peste adauga sosul de caise si dovleacul. Poti sa rulezi compozitie ori poti sa o prepari cu 2 foi. Ramane la alegerea ta, insa indiferent de optiune este important sa o ungi inainte cu galbenus de ou. Lasa la cuptor timp de 25 de minute. O minunatie de strudel dovleac!

Articolul urmator
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.