Rețete delicioase Înapoi la

Top trei prăjituri de casă delicioase

Luni, 05.09.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Top trei prăjituri de casă delicioase

Caracteristici

Oricât de multe cofetării ne-ar tenta cu bunătățile lor, tot prăjiturile de casă sunt cele mai bune. Nimic nu se compară cu deliciile pe care ni le făceau mama și bunica în copilărie, iar acum a venit momentul să începi și tu să adaugi rețete în caietul de bucate al familiei. Îți propunem să încerci niște prăjituri de casă foarte simple, dar gustoase peste măsură, de care toți membrii familiei se vor îndrăgosti!

Top trei cele mai bune prăjituri de casă

3. Batoane cu nuci și cocos

Ingrediente (36 porții):

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, pune untul într-o tavă de 30x22 cm și lasă-l la topit la cuptor. Mișcă tava pentru a unge și pereții cu unt.

  2. Pune firimiturile de graham la baza tăvii, apoi adaugă fulgii de ciocolată neagră, apoi fulgii de ciocolată albă și nucile. Toarnă laptele condensat peste amestec și presară deasupra nuca de cocos.

  3. Pune din nou tava la cuptor și las-o până obții un amestec auriu, circa 20-25 de minute (timpul poate să difere în funcție de tipul de cuptor pe care îl ai). Lasă la răcit și taie batoanele, pe care le poți ține la frigider sau la temperatura camerei, într-o pungă de hârtie.

2. Negrese cheesecake

Ingrediente (16 porții):

  • un pachet de cremă de brânză (240 g) la temperatura camerei;
  • 50 g zahăr + 100 g, separat;
  • 3 ouă;
  • 100 g fulgi de ciocolată neagră + 100 g, separat;
  • 50 g unt;
  • 80 făină albă;
  • o jumătate de linguriță de praf de copt;
  • puțină sare.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și unge o tavă de 22x22 cm cu puțină grăsime.

  2. Amestecă crema de brânză cu 50 g de zahăr și cu un ou într-un vas încăpător și bate-le cu un mixer până obții o cremă omogenă. Adaugă 100 g de fulgi de ciocolată, amestecă de câteva ori cu o lingură și pune crema deoparte.

  3. Umple cu apă o oală mică și las-o să fiarbă, apoi stinge focul și pune deasupra apei un vas termorezistent. Pune untul în acesta și 100 g de fulgi de ciocolată, amestecând până obții o cremă fină. Adaugă 100 g de zahăr și cele două ouă, amestecă, apoi cerne făina pe deasupra, împreună cu sarea și praful de copt.

  4. Toarnă jumătate din acest aluat de ciocolată în tava deja pregătită, apoi întinde pe deasupra crema de brânză și toarnă restul de aluat (nu e nevoie să acopere complet stratul de cremă de brânză). Dacă vrei să arate mai bine prăjitura și să aibă un model marmorat, ia un cuțit și mișcă-l prin aluat.

  5. Lasă negresa la cuptor circa 25-30 de minute, până devine crocantă la suprafață și marginile sunt dezlipite de tavă. Tai-o bucățele abia după ce se răcește complet și ține-o la frigider sau la congelator.

1. Prăjitură cu măr și scorțișoară

Ingrediente (12 porții):

  • 70 g zahăr brun;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • 150 g zahăr alb;
  • 100 g unt la temperatura camerei;
  • 2 ouă;
  • o linguriță și jumătate de esență de vanilie;
  • 180 g făină albă;
  • 2 lingurițe de praf de copt;
  • 120 ml lapte;
  • un măr curățat de coajă și dat pe răzătoare.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și unge cu puțină grăsime o tavă de chec de 13x22 cm.

  2. Amestecă într-un castron zahărul brun cu scorțișoara și lasă-l deoparte. Bate zahărul alb cu untul până obții o cremă pufoasă, apoi bate și ouăle, unul câte unul, până se încorporează complet. La sfârșit, adaugă vanilia.

  3. Amestecă făina și praful de copt (dacă vrei să iasă mai pufoasă prăjitura, cerne-le). Adaugă-le peste crema de unt cu ouă și mixează până îți iese un aluat omogen. Toarnă jumătate din aluat în tavă, apoi pune deasupra jumătate din mărul ras și jumătate din amestecul de zahăr și scorțișoară. Toarnă restul de aluat și presară deasupra restul de măr și de zahăr cu scorțișoară. Amestecă totul ușor cu o linguriță sau cu o spatulă de silicon.

  4. Lasă prăjitura la cuptor circa 30-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Când se răcește complet, poți să presari zahăr pudră deasupra sau să o servești cu sos de mere.

Nu-i așa că ți-am făcut o poftă teribilă de prăjituri de casă? Nu mai sta pe gânduri și încearcă deliciile de mai sus!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016