Rețete delicioase Înapoi la

Tort cu cremă de ciocolată: un desert păcătos de bun

Miercuri, 16.11.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Tort cu cremă de ciocolată: un desert păcătos de bun

Caracteristici

Cea mai bună consolare în aceste zile reci este un desert cu textură bogată de ciocolată, care îți redă pofta de viață cu gustul lui decadent și seducător. Dacă ești îndrăgostită de ciocolata amăruie, cu care marii cofetari fac cele mai selecte deserturi, înseamnă că te va cuceri complet rețeta Nigellei Lawson de tort cu cremă de ciocolată, care a și primit un nume sugestiv datorită gustului irezistibil: The Devil's Food Cake  - Tortul Diavolului (n.r.).

Încearcă și tu acest desert păcătos care te trimite direct în al nouălea cer!

Tort decadent cu cremă de ciocolată

Cu un blat de ciocolată bogat și fin în același timp, acest tort nu poate să fie respins nici măcar de cei mai exigenți critici culinari. Este un desert care încununează cu succes atât o masă festivă, cât și o masă obișnuită în familie, pentru un răsfăț care nu are nevoie de o ocazie specială. Pentru că viața e prea scurta ca să nu te bucuri de ciocolată, îți recomandăm să încerci acest desert decadent cu prima ocazie și să mai mulțumești o dată universului pentru că există pe lume ciocolata.

Ingrediente pentru blat:

  • 50 g de pudră de cacao de cea mai bună calitate (dacă iei o pudră slabă calitativ, gustul nu va fi destul de intens);
  • 100 g de zahăr brun muscovado;
  • 250 ml apă fierbinte;
  • 125 g unt nesărat (și puțin unt suplimentar, pentru uns);
  • 150 g zahăr pudră;
  • 225 g făină albă;
  • 1/2 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 2 lingurițe de esență de vanilie;
  • 2 ouă mari.

Ingrediente pentru cremă:

  • 125 ml apă;
  • 30 g zahăr brun muscovado;
  • 175 g unt nesărat, tăiat cubulețe;
  • 300 g ciocolată amăruie de cea mai bună calitate, tăiată fin.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează cu hârtie de copt două tăvi rotunde cu diametrul de 20 cm, apoi unge marginile cu puțin unt. În acestea vei face cele două blaturi pentru tort. Dacă nu ai două tăvi identice, poți să coci blaturile pe rând. Dacă faci un blat mai gros pe care să îl tai la urmă, există riscul ca acesta să rămână crud în interior și, în plus, este mult mai greu de tăiat în jumătate, pentru a crea un tort cu două straturi.

  2. Pune pudra de cacao dată prin sită anterior și 100 g de zahăr muscovado într-un castron în care mai rămâne puțin spațiu, apoi adaugă peste ele apa clocotită, abia luată de pe foc. Amestecă bine în ingrediente și pune-le deoparte.

  3. Bate untul cu zahărul pudră, până obții o cremă ușoară, fină și pufoasă. Este cel mai simplu să folosești un mixer, dar poți să le bați și cu un tel, dacă ai răbdare să obții acea cremă ușoară.

  4. Adaugă făina cernută, praful de copt și bicarbonatul de sodiu într-un castron, amestecă-le și pune-le deoparte. Toarnă esența de vanilie în amestecul de unt și zahăr, omogenizează crema, apoi adaugă un ou și o lingură din mixul de făină, apoi adaugă și al doilea ou. Continuă să amesteci în timp ce adaugi ingredientele uscate, iar la final, după ce ai încorporat totul și ai obținut o cremă omogenă, adaugă și amestecul cu pudră de cacao. Atunci când amesteci în aluat, nu uita să dai cu lingura sau cu spatula și pe marginile vasului.

  5. Împarte aluatul între cele două tăvi sau, dacă ai doar una, toarnă jumătate din aluat în ea și pune-l la cuptor circa 30 de minute ori până trece testul cu scobitoarea (timpul poate să difere în funcție de tipul de cuptor pe care îl ai). După ce ai preparat cele două blaturi, lasă-le la răcit.

  6. În timp ce blaturile sunt la copt, ocupă-te de crema decadentă de ciocolată a tortului „păcătos”: pune apa, cele 30 g de zahăr muscovado și untul într-o tigaie, pe foc mic, ca să se topească. Când acest amestec începe să dea semne că urmează să fiarbă (când încep să apară balonașe la suprafața lui), ia tigaia de pe foc și adaugă ciocolata amăruie tăiată fin, agitând tigaia cu mișcări circulare, astfel încât să se topească complet ciocolata și să se încorporeze. Lasă crema un minut la răcit, apoi amestecă în ea până capătă un aspect lucios și fin.

  7. Las-o la răcit circa o oră, amestecând în ea din când în când, cât timp se răcesc și blaturile. Apoi, urmează să asamblezi minunatul tort cu cremă de ciocolată: peste primul blat întinde cam o treime din crema de ciocolată, apoi pune deasupra al doilea blat și întinde restul cremei peste acesta și în lateral, astfel încât să acoperi tortul.

După ce vei gusta acest tort cu cremă de ciocolată, te vei convinge că este cel mai păcătos desert din lume și va deveni probabil plăcerea ta vinovată numărul 1!

Și pentru că tot suntem la capitolul „deserturi decadente”, încearcă și prăjitura Orgasm sau prăjitura Nanaimo, două deserturi perfecte cu ciocolată!

Sursă rețetă: www.nigella.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016