Rețete delicioase Înapoi la

Trei rețete de prăjituri bune. Nu te saturi de ele!

Luni, 05.09.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Trei rețete de prăjituri bune. Nu te saturi de ele!

Caracteristici

Nu există persoană care să nu simtă nevoia de ceva dulce și bun din când în când, însă pentru mulți dintre noi această poftă este mult mai intensă și mai frecventă. Dacă și tu te numeri printre persoanele dependente de dulciuri, este bine să ai la îndemână câteva rețete de prăjituri bune, simple și delicioase, pentru situații de „urgență”, în care vrei să savurezi ceva gustos, făcut în casă. Iată trei rețete pe care trebuie să le încerci!

Trei rețete de prăjituri bune

1. Prăjitură crocantă cu afine și mere (fără coacere)

Ingrediente (12 porții):

  • 120 g făină albă;
  • 150 g zahăr brun;
  • 100 g fulgi de ovăz;
  • 50 g biscuiți graham sfărâmați;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • 120 ml unt topit;
  • 2 mere curățate și tăiate feliuțe;
  • 150 g afine;
  • o lingură de zeamă de lămâie;
  • 50 g zahăr alb;
  • 2 linguri de amidon;
  • 240 ml apă rece;
  • o linguriță de esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Unge cu puțină grăsime o caserolă termorezistentă, apoi amestecă făina, zahărul brun, fulgii de ovăz, firimiturile de biscuiți și scorțișoara într-un castron. Adaugă untul și amestecă bine, până se omogenizează, apoi presează jumătate din cantitatea de amestec în caserola respectivă. Așază feliile de măr și afinele peste și stropește cu zeama de lămâie.

  2. Amestecă zahărul alb și amidonul într-un vas termorezistent, apoi adaugă vanilia și apa și amestecă până obții o pastă omogenă. Pune amestecul la încălzit, la microunde, amestecând la fiecare 45 de secunde, până obții un sos gros (circa 2-4 minute la microunde). Adaugă acest sos peste stratul de fructe și întinde deasupra restul de amestec de ovăz făcut mai devreme.

  3. Pune caserola la microunde circa 8-10 minute, pe intensitate medie-mare, până este moale și începe să facă bule la suprafață.

2. Mousse de ciocolată cu prune uscate

Ingrediente (12 porții):

  • 350 g ciocolată neagră (peste 70% cacao) + suplimentar, pentru servire;
  • 100 ml smântână lichidă;
  • 10 ouă;
  • 50 g zahăr pudră;
  • 500 g prune uscate;
  • 150 ml whisky;
  • 100 ml suc proaspăt de portocale.

Mod de preparare:

  1. Amestecă prunele uscate cu whisky-ul și sucul de portocale și lasă-le la înmuiat peste noapte.

  2. A doua zi, rupe ciocolata în bucățele și topește-o într-un vas pus deasupra unui alt vas, în care fierbe apă, asigurându-te că vasul cu ciocolată nu atinge suprafața apei. Amestecă bine, apoi ia ciocolata topită de pe sursa de căldură și las-o la răcit.

  3. Încălzește smântâna lichidă într-o cratiță, pe foc foarte mic, apoi adaugă ciocolata topită în aceasta. Separă ouăle și bate albușurile cu zahărul cu un mixer electric, până obții o spumă tare. Adaugă gălbenușurile în sosul de ciocolată și amestecă ușor, apoi adaugă acest sos peste albușurile bătute, amestecând cu mișcări circulare de sus în jos, pentru a păstra crema aerată.

  4. Pune prunele uscate la baza unor pahare încăpătoare, cu gura mai largă, presează-le, apoi toarnă mousse-ul peste ele și lasă-le la frigider cel puțin 2-3 ore sau peste noapte.

3. Înghețată cu banane rumenite și scorțișoară

Ingrediente (8 porții):

  • 5 banane coapte;
  • 2 portocale;
  • 4 linguri de miere;
  • 3 lingurițe de scorțișoară;
  • 300 ml lapte;
  • 250 g iaurt natural, degresat;
  • ciocolată neagră (70% cacao).

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius, curăță bananele de coajă și pune-le pe o farfurie termorezistentă. Dă portocala pe răzătoare, pentru coajă, apoi taie-o în două și stoarce sucul de la o portocală si jumătate, păstrând cealaltă jumătate pentru mai târziu. Toarnă sucul de portocală peste banane.

  2. Acoperă bananele cu mierea și cu două lingurițe de scorțișoară, apoi pune-le la cuptor circa 20 de minute, până devin aurii și moi. Lasă-le la răcit.

  3. Pune bananele cu tot cu sirop în blender, adaugă iaurtul și laptele și procesează amestecul. Adaugă coaja de portocală, restul de zeamă de la jumătatea de portocală, puțină sare și restul de scorțișoară. Pune amestecul într-o mașină de făcut înghețată. Dacă nu ai un astfel de aparat, pune crema la congelator circa 3 ore, scoate-o și amestec-o foarte bine, apoi pune-o din nou la congelator. Înghețata se servește cu coajă de portocală și ciocolată neagră.

Prăjiturile bune și deserturile de casă, în general, sunt foarte ușor de obținut, chiar dacă nu ai prea multă experiență într-ale cofetăriei, așa că trebuie să încerci și tu rețetele de mai sus!

Descoperă și o rețetă delicioasă de înghețată din vin!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016