Rețete delicioase Înapoi la

Uite cum să faci TORTUL REGELUI, un desert tradițional din New Orleans

Duminică, 16.10.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Uite cum să faci TORTUL REGELUI, un desert tradițional din New Orleans

Caracteristici

Tortul regelui este un desert opulent și delicios, dar foarte ușor de făcut, tradițional în New Orleans, unde este mâncat cu ocazia festivalurilor și a carnavalurilor ținute de sărbătoarea Mardi Gras. Tortul regelui comemorează un moment religios important, acela în care cei trei magi din răsărit îl găsesc pe pruncul Iisus. Așadar, este un desert cu o simbolistică importantă. Această variantă de tort este făcută din aluat de brioșe, umplut cu o cremă delicioasă de brânză și acoperit cu o glazură minunată de lapte bătut și mai multe tipuri de zahăr multicolor. 

Află cum să prepari tortul regelui, un desert divin, de care nu te vei mai sătura!

Tortul regelui: o rețetă decadentă

În New Orleans, tortul regelui reprezintă un desert cu care oamenii se răsfață chiar înainte de a ține post, fiind asociat cu sărbătoarea Mardi Gras. Probabil că nu ai mai făcut până acum un desert american, așa că te invităm să încerci o rețetă simplă, care îi va uimi pe cei dragi. 

Ingrediente pentru aluat:

  • un pachețel de drojdie uscată activă;
  • 50 g zahăr;
  • 120 ml lapte;
  • 2 linguri de zahăr brun;
  • o jumătate de linguriță de esență de vanilie;
  • un ou;
  • un gălbenuș de ou;
  • 330 g făină;
  • 3/4 linguriță de sare;
  • 8 linguri de unt, înmuiat.

Ingrediente pentru umplutură și topping:

  • 500 g cremă de brânză;
  • 100 g zahăr brun;
  • 50 g nuci pecan;
  • 2 linguri de sirop de arțar;
  • 2 lingurițe de scorțișoară;
  • o jumătate de linguriță de sare;
  • coaja de la o jumătate de lămâie;
  • zahăr în mai multe culori, pentru decor;
  • 240 g zahăr pudră;
  • 60 ml lapte bătut.

Mod de preparare:

  1. Mai întâi vei prepara blatul delicios al tortului regelui. Amestecă drojdia cu o jumătatate de linguriță de zahăr și 60 ml de apă, încălzită la 115 grade Celsius, apoi lasă mixul să stea până devine spumos, circa 10 minute. După aceea, toarnă amestecul într-un vas și adaugă peste el zahărul, laptele, zahărul brun, vanilia, oul și gălbenușul și bate-le cu mixerul până se combină, circa un minut. Oprește mixerul și adaugă peste amestec făina și sarea. Dacă vrei ca aluatul să iasă mai pufos, cerne făină peste amestec, nu o adăuga pur și simplu. Mixează pe viteză mică până se omogenizează, apoi dă mixerul pe viteză mare și amestecă aluatul 4 minute. Adaugă untul și continuă să mixezi pe viteză mare circa 6 minute, până când aluatul alunecă de pe pereții vasului. Pentru ca acest aluat să iasă foarte bun, ar fi mai bine să ai un mixer cu bol. Poți amesteca aluatul și cu mâinile, dar va dura mult mai mult. La sfârșit, acoperă aluatul cu o folie de plastic și lasă-l să crească până își dublează volumul, circa 2 ore. 

  2. În timp ce crește aluatul, prepară crema pentru umplutură. Amestecă bine, într-un vas mare, crema de brânză cu zahărul brun, nucile pecan, siropul de arțar, scorțișoara, sarea și coaja de lămâie și mixează-le pe viteză medie până se omogenizează complet.

  3. Presară făină pe o suprafață de lucru și pune aluatul pe aceasta, apoi împunge-l cu putere cu pumnii. Dă cu făină un sucitor mare și întinde aluatul într-un cerc de grosime mare, de circa 0.5 cm, apoi taie o gaură în centrul acestuia și trage de margini ca să se lărgească. Plasează câte o lingură de umplutură în acest cerc din aluat, pe centru. Trebuie să ai grijă ca aluatul să fie destul de lat pentru a trage marginea exterioară înspre interior, astfel încât să obții un rulou rotund. Pune aluatul umplut pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperă cu o folie de plastic și mai lasă-l să stea cam o oră. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și lasă blatul la cuptor până se rumenește (circa 30 de minute). Înainte de a-l acoperi cu glazură, este indicat să îl lași să se răcească bine. 

  4. Pentru a face glazura, nu trebuie decât să amesteci laptele bătut cu zahărul pudră și să îl distribui pe suprafața tortului regelui. Înainte de servire, presară deasupra și zahăr colorat. În mod tradițional, se folosește zahăr mov, verde și galben, dar poți să folosești ce combinație de culori vrei tu. 

Tortul regelui este unul dintre cele mai bune deserturi americane pe care le poți face în casă și este ideal pentru a marca un moment special.

Descoperă alte două rețete delicioase de tort: cel mojito, deosebit de răcoritor, și cel Paleo, o variantă dietetică de desert!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016