Rețete delicioase
Înapoi la

3 retete de frigarui la gratar pe care sa le incerci vara asta

3 retete de frigarui la gratar pe care sa le incerci vara asta

Andreea Gluh, redactor

Preparatele la gratar pot fi consumate chiar si atunci cand tii dieta, iar cum vara a sosit, iti propunem sa incerci si tu niste retete noi si delicioase. Acestea au drept ingredient-vedeta carnea de vita, care poate fi asezonata si marinata in diverse moduri. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta trei retete de frigarui la gratar, pe care ar trebui si tu sa le incerci.

Iata cum sa prepari cele mai gustoase frigarui la gratar!

1. Reteta de frigarui la gratar cu legume

Pentru acest preparat, ai nevoie de:

- 1 kg de muschi de vita, taiat cubulete;

- 2 ardei grasi, taiati in bucati;

- o ceapa rosie mare, taiata in bucati care pot fi puse pe frigaruie;

- 15 frigarui. 

Carnea trebuie marinata, iar pentru acest sos iti trebuie urmatoarele ingrediente:

- 200 ml de ulei de masline;

- 120 ml de suc de lamaie, proaspat stors;

- 4 catei de usturoi, pisati;

- 3 linguri de marar tocat marunt;

- 2 frunze de dafin;

- o jumatate de lingurita de sare si o jumatate de lingurita de piper.

Modalitatea de preparare a acestor frigarui la gratar este urmatoarea:

Incepe prin a combina ingredientele pentru marinata intr-un bol de ceramica sau de sticla. Pune carnea in vas si las-o la rece, in frigider, timp de cel putin 6 ore, pentru a fi patrunsa de arome. Desigur ca indicat ar fi sa o lasi astfel peste noapte.

Cand timpul a trecut, pune pe frigarui bucati de carne si bucati de legume, alternativ. Apoi, asaza-le pe gratarul incins, avand grija sa le rasucesti de pe-o parte pe alta o data la 2 minute, astfel incat sa fie rumenite complet.

Pofta buna!

2. Reteta de frigarui cu marinata Dijon

Prepararea acestei retete de frigarui necesita:

- 1 kg de muschi de vita;

- 10 frigarui din lemn.

Pentru marinata Dijon, iti trebuie:

- 4 catei de usturoi, pisati;

- 60 gr de mustar cu boabe;

- 2 linguri de mustar Dijon;

- 2 linguri de paprika;

- 1 lingura de sos de soia;

- 1/4 lingurita de sare;

- 1/4 lingurita de piper;

- 2 linguri de otet din vin alb;

- 1 lingura de miere.

Iata si cum se prepara aceasta reteta de frigarui:

Intr-un vas, pregateste marinata, amestecand toate ingredientele. Pune bucatile de carne in ea si, ca si in cazul retetei anterioare, lasa-le sa fie patrunse de arome cel putin 6 ore. Cand timpul a trecut, nu iti mai ramane decat sa le pui pe frigarui si sa le asezi pe gratar pentru 8-10 minute, pentru a se rumeni.

Aceste frigarui pot fi servite ca atare sau alaturi de o salata de sezon.

Pofta buna!

3. Frigarui la gratar cu ananas si sos de patrunjel

Ingredientele de care ai nevoie de aceasta data sunt urmatoarele:

- 1 kg de muschi de vita, taiat cubulete;

- 1 ananas, taiat si el tot cubulete;

- sare si piper dupa gust.

In plus, trebuie sa ai la indemana si 20 de frigarui din lemn.

Pentru sosul de patrunjel, ai nevoie de:

- 500 gr de patrunjel proaspat tocat;

- 2 catei de usturoi;

- 2 linguri de otet din vin rosu;

- 1 lingurita de fulgi de chili;

- o jumatate de lingurita de sare;

- o jumatate de lingurita de piper;

- 120 ml de ulei de masline.

Modalitatea de preparare a acestei retete de frigarui este urmatoarea:

Incepe prin a prepara sosul de patrunjel, mixand cu ajutorul unui blender frunzele plantei, usturoiul, otetul, fulgii de chili, sarea si piperul. Omogenizeaza-le si apoi poti adauga peste ele, treptat, uleiul de masline. Odata ce ai obtinut produsul final, imparte-l in doua portii egale, in boluri. Unul dintre acestea trebuie acoperit cu folie de plastic si pus la pastrare, in frigider, pana cand vor fi servite frigaruile.

In bolul in care se gaseste sosul de patrunjel ramas, trebuie sa pui bucatile de carne si cubuletele de ananas. Lasa-le si pe acestea in frigider timp de cel putin 3 ore, la marinat, astfel incat aromele sa se intrepatrunda. 

Cand timpul a trecut, scoate carnea si ananasul din sos si pune-le pe frigaruile din lemn, alternandu-le. Apoi, lasa-le sa se rumeneasca pe gratarul incins, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Atunci cand servesti aceste frigarui, asezoneaza-le cu sosul pe care l-ai tinut la frigider, pentru a le conferi o aroma deosebita.

Pofta buna!

Acum ca ai aflat aceste retete de frigarui la gratar, iti propunem sa incerci si un preparat exotic: frigarui de creveti cu ananas!

Surse foto: natashaskitchen.com; foodnetwork.com 

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.