Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai bune retete de vara la gratar

Cele mai bune retete de vara la gratar

Viorica Ghinea, redactor

Uita de preparatele de vara la gratar cu nota clasica! Acum a venit timpul sa schimbi ceva in alimentatia ta. Ofera farmec reuniunilor de familie sau celor amicale cu cele mai bune retete de vara la gratar. Iata care sunt acestea!

Frigaruile - cele mai simple retete de vara la gratar

Frigaruile sunt preparate simple, dar in acelasi timp au un efect vizual interesant pe platou, astfel ca nu ar trebui sa le uiti in vara aceasta.

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 15 minute
Timp total: 30 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Cantitate: 4 persoane

frigarui cu pui si cartofi noi

Ingrediente: 4 bucati de piept de pui, 500 g de cartofi noi, o legatura de menta, o legatura de marar, usturoi, 200 ml de iaurt grecesc, sucul de la doua lime, sare, piper, ulei de masline.

Preparare: Pune cartofii noi la fiert in apa cu sare. Dupa ce ajung in punctul de fierbere, mai tine-i 6 minute pe foc. Scurge apa si lasa-i la racit. Intre timp, marunteste bine ierburile si piseaza usturoiul, apoi adauga o lingura sau doua de ulei de masline, iaurtul, sucul de lime si condimentele si amesteca totul bine. Taie bucatile de pui grosier si trece-le prin marinata obtinuta. Ia betele de frigarui, unge-le cu putin ulei, dupa care infinge alternativ bucatile de piept de pui si cartofii noi. Pune frigaruile pe gratar timp de 15 minute, pana se rumenesc usor. Serveste totul pe un platou decorat dupa preferinte.

Retetele improvizate, de neratat de pe lista preparatelor de vara la gratar

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai invitati surpriza acasa si sa nu stii cum sa improvizezi mai repede ceva de mancat? Solutia o reprezinta retetele improvizate.

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 6 minute
Timp total: aproximativ 21 de minute
Cantitate: 6 persoane
Dificultatea retetei: redusa

preparate de vara la gratar

Ingrediente: 6 snitele sau fripturi, sare, piper proaspat macinat, coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de ulei de masline, cativa ardei copti, 50 g de branza feta, dressing de menta (o legatura de menta, o ceapa rosie mica, o lingurita de suc de lamaie, doua lingurite de ulei de masline.

Preparare: Taie ceapa rosie si menta cat mai marunt, adauga sucul de lamaie si uleiul de masline si amesteca bine. Daca ai snitele sau friptura la indemana, iti va fi mult mai usor, altfel va trebui sa le cumperi gata facute. Sau daca ai mai mult timp la dispozitie pana vin invitatii, le poti pregati in casa. Nu trebuie decat sa presari condimente si coaja de lamaie peste ele, apoi sa le ungi cu putin ulei si sa le pui pe gratar. Daca le cumperi gata facute, urmeaza aceiasi pasi, insa tine-le pe grill doar 2-3 minute (pentru a prinde o aroma interesanta). Pune si ardeii la copt. Aranjeaza carnea pe un platou si pune peste ea fasii de ardei copti. Apoi marunteste branza feta si toarna sosul de menta.

Deserturile cu fructe - cele mai delicioase retete de vara la gratar

Nu numai carnea sau legumele pot fi idei bune de retete de vara la gratar, ci si fructele. Iata cum poti sa pregatesti un desert simplu si delicios cu vedetele verii - piersicile.

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 20 de minute
Timp total: 35 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Cantitate: 4 persoane

 

Ingrediente: 4 piersici mari, o lingurita de ulei de masline, doua linguri de zahar brun, 4 pahare mici de rom cu aroma de nuca de cocos, sos de iaurt (250 g de iaurt grecesc, doua linguri de zahar brun).

Preparare: Taie 4 bucati de folie de aluminiu si de hartie de copt de aproximativ 12 cm, pentru a crea un ambalaj pentru fructe. Asaza bucatile de hartie deasupra celor de aluminiu. Taie fructele in jumatate si indeparteaza samburii, apoi unge-le cu putin ulei si aranjeaza-le in ambalajul creat din folie de aluminiu si hartie de copt. Presara zahar brun peste ele si strange suportul realizat pentru ele, lasand o gaura deasupra pentru a adauga si romul. Dupa ce ai turnat bautura, strange folia de aluminiu si pune fructele pe gratar cam 20 de minute.

 piersici la gratar
Intre timp, prepara sosul din iaurt. Pune iaurtul in patru boluri termorezistente (ramekin), presara zahar si ofera-i un aspect interesant cu ajutorul unei torte de bucatarie. Tine-o la o distanta de 5 cm departare, pana cand  se caramelizeaza zaharul. Scoate piersicile din pachetele si serveste-le alaturi de un bol cu sos de iaurt.

Aceste preparate de vara la gratar nu iti cer abilitati gastronomice la nivel inalt, ci pot fi pregatite de catre oricine doreste sa incerce cateva retete diferite si gustoase.

Sursa foto: cooking.sofeminine.co.uk

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.