Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa prepari friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci

Invata sa prepari friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci

Ana Maria Stroe

Iata o reteta deosebita. Nu este vorba de o delicatesa, dar nici despre una dintre mancarurile pe care sa le savurezi in orice zi. In schimb, este printre cele mai bune fripturi. Carnea de iepure este foarte slaba si extrem de gustoasa. Sunt foarte multe metode de a pregati un iepure, insa cu cat modalitatea este mai simpla, cu atat gustul carnii de iepure poate fi savurat mai bine. Invata sa prepari friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci.

Friptura de iepure la tava - simpla dar delicioasa

Pentru a pregati asa cum trebuie o friptura de iepure la tava ai nevoie de:

  • 1 iepure care sa cantareasca aproximativ 1,5 kg
  • 3-4 cartofi medii
  • O conserva de ciuperci
  • 2-3 rosii
  • O legatura de patrunjel tocat
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare, piper, oregano
  • Un pahar devin

Cel mai gustos iepure la tava este acela impanat. De aceea iti recomandam sa il impanezi cu catei de usturoi. Dupa ce ai facut asta, pune ulei intr-o tava larga si apoi pune iepurele. Baga-l la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Intre timp, curata cartofii si taie-i in bucati. Condimenteaza-i cu sare, piper si oregano. Scoare iepurele din cuptor si pune in tava pe langa el cartofii si ciupercile. Acopera intreaga suprafata a tavii pentru ca legumele sa se faca cat mai uniform. Pune apa pana ce legumele vor fi acoperite pana la jumatate. Da tava la cuptor din nou si lasa iepurele pana cand se intareste putin carnea. Este foarte important ca iepurele sa fie bine facut, deoarece are tendinta de a se face la suprafata si de a ramane nefacut in interior.

Putin vin alb pentru friptura de iepure la cuptor

Cand esti aproape de a scoate iepurele din cuptor definitiv, toarna peste el si peste cartofi pharul de vin si inca putina apa daca este nevoie. Dupa ce ai turnat vinul, friptura de iepure la tava nu trebuie sa mai stea in cuptor mai mult de 5 minute.

Parea mai complicat de preparat dar vezi bine ca nu este deloc asa. Si, daca accepti un sfat, oricat de complicate ar fi fost reteta, o friptura de iepure la tava merita intotdeauna efortul.

Friptura de iepure la tava
Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (179)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    adriano23_star (anonim)
    22 martie 2012 14:02

    ma dar rosiile ce faci k ele,la ingrediente spui de 3-4 rosii dar dupa nu mai zici nimic si nici in poza nu se vad....faceti si voi un pic de atentie...

    ionut (anonim)
    14 februarie 2012 21:09

    nu stiu cine a scris reteta asta dar pana nu m-am apucat sa pregatesc iepurele pentru sotia mea de ziua indragostitilor , nu am realizat cat de slaba e descrierea prepararii. pai ce dracu faci cu rosiile, ciupercile, patrunjelul? unde si cand le pui? Ca sa nu mai vorbesc de temperatura de coacere si timpul alocat acestui proces.