Rețete delicioase
Înapoi la

Friptura de miel traditionala la tava cu sos de vin

Friptura de miel traditionala la tava cu sos de vin

Andreea Gluh, redactor

Vine Pastele, asa ca trebuie sa ne pregatim cum se cuvine, avand pe masa traditionala friptura de miel . De aceasta data, vrem sa iti propunem o reteta care te va face sa te simti de parca ai petrece sarbatorile la un restaurant de lux. Este vorba despre friptura de miel traditionala la tava cu sos vin.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum se prepara aceasta reteta delicioasa! 

Cea mai buna friptura de miel traditionala

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- 2 bucati de spata de miel ;

- 4 crengute de rozmarin proaspat;

- 2 catei de usturoi taiati felii;

- 1 lingura de maghiran;

- zeama de la o lamaie;

- 4 linguri de ulei de masline + inca putin ulei pentru a unge tava;

- 2 pahare de vin rosu;

- 1 pahar de apa;

- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune rozmarinul, usturoiul, maghiranul, sarea, piperul, zeama de lamaie si cele patru linguri de ulei de masline intr-un mojar si amesteca-le bine, avand insa grija sa nu le transformi intr-o pasta omogena, pentru a nu-si pierde din gust fiecare dintre ingrediente. Odata obtinut acest mix, acopera cu el cele doua bucati de spata de miel si lasa totul la frigider timp de cel putin doua ore. Desigur ca poti lasa carnea si peste noapte la rece, pentru un gust mai intens.

Cand timpul a trecut, preincalzeste cuptorul la 120 de grade Celsius, scoate bucatile de miel din frigider, iar apoi unge o tava cu ulei de masline si pune carnea in ea. Adauga vinul si apa si pune friptura in cuptor pentru cel putin trei ore. Dupa primele doua ore, poti deschide cuptorul pentru a verifica, din cand in cand, cat mai dureaza pana cand carnea este gata.

Friptura de miel se poate servi cu orice garnitura: piure, cartofi la cuptor, legume inabusite sau pur si simplu alaturi de o salata de sezon.

Pofta buna si Paste fericit alaturi de cei dragi! 

Incearca si tu aceasta friptura de miel traditionala la tava cu sos de vin si iti garantam ca toata lumea iti va spune ca esti o gospodina cu un talent culinar deosebit.

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.